«La pobresa no ens distingeix»

L'Associació de Veïns de La Cogullada es desmarca de la recollida d'aliments i n'explica els motius

AVV La Cogullada
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:54h
Per cinquè any consecutiu, sí, heu llegit bé, per cinquena vegada, les associacions que composem el D4 d’aquesta ciutat, hem organitzat una nova recollida d’aliments. Des de que va néixer, se li va dir "La pobresa no distingeix", i així l’ànim de tots aquells qui estem preocupats pel benestar dels demés, varem començar al 2011 una recollida massiva d’aliments que són entregats al Rebost de Terrassa posteriorment.

Però aquest any ha estat diferent, i nosaltres, l’AVV de La Cogullada, ens hem desmarcat de la recollida, no per insolidaritat, no per falta de companyerisme, no per manca d’empatia per aquells qui ho passen malament, sinó com a queixa, com a rebuig a una situació que sembla s’ha institucionalitzat. 

Sens dubte vivim una época complicada, on cada vegada més, la diferencia entre els que ténen i no en ténen és més visible. Vivim una situación d’injusticia social, ben coneguda per tots; fins i tot a les persones solidàries els hi costa ser-ho, perque arribar a final de mes comença a ser un somni. 

Creiem fermament en la noblesa de l’ésser humà, creiem fermament en la voluntat social de tots qui composem la nostra ciutat, però hem d’alçar la veu, precisament una veu solidària, per aquells qui ho están passant realment malament, però també aixequem la veu per cridar l’atenció d’aquells qui han de fer el repartiment dels pressupostos per tal de que més ajuda arribi a qui els la necessiten. 

Les més famoses revolucions al món s’han iniciat des de les bases, sense por, donant un cop d’atenció als qui ens governen, perquè nosaltres, els que som solidàris, els que ens preocupem per ajudar al demés, som la massa crítica d’aquesta societat que no sap com sortir d’aquesta nefasta situació. 

I, nosaltres, que som part de la massa crítica alcem la nostra veu perquè busquem solucions als problemes i no haguem de seguir fent recollides d'aliments, sinó que qui vulgui i pugui, col.labori bonament. La nostra Associació de Veïns no vol ser part del “costum”, sinó part d’una solució i començar una consulta oberta i franca amb aquells qui gestionen la nostra ciutat per trobar solucions que realment no causin més diferències.