Els Minyons tornen a enamorar-se de Girona amb el 3 de 9 amb folre i pilar

Els malves descarreguen a la plaça del Vi el seu primer castell de 9 amb agulla, però només carreguen el 3 de 10 | Els Marrecs de Salt no poden amb el castell de nou | Els Capgrossos carreguen el 9 de 8 en el seu primer intent

30 d'octubre del 2016
Actualitzat el 31 d'octubre a les 10:16h
El 3 de 9 amb folre i pilar dels Minyons de Terrassa a Girona
El 3 de 9 amb folre i pilar dels Minyons de Terrassa a Girona | ACN
La diada castellera de les fires de Sant Narcís, a Girona, ha tornat a veure grans castells aquest diumenge. La plaça del Vi de Girona s'ha omplert per a veure com els Minyons de Terrassa, els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró s'hi plantejaven la millor actuació que s'hagués vist al nord del país, tot i que cap de les tres colles ha complert al 100% els seus objectius.

Els Minyons de Terrassa arribaven disposats a seguir fent gran la llegenda castellera de Girona, que ells mateixos s'han encarregat de forjar. Els malves han triat, com els dos últims anys, el 3 de 10 com a castell de sortida. Aquest cop, però, l'han començat a treballar aviat i els ha caigut quan la canalla ja baixava. A la segona ronda, però, els Minyons han pogut tornar a fer història descarregant el seu primer 3 de 9 amb folre i pilar, que només havien carregat. És el primer castell de nou amb el pilar que descarreguen els terrassencs. Els malves han continuat amb el quart 5 de 9 amb folre de la temporada, el 20è de la seva història, i han tancat amb un preciós pilar de 8 amb folre i manilles que ja havien estrenat a Sants fa quinze dies.

Per la seva banda, els Marrecs de Salt han obert plaça amb el seu primer intent de 3 de 9 amb folre, que ha començat a patir quan entraven els sisens i l'han acabat desmuntant, igual que han fet amb el segon. A la segona ronda, els de la camisa blau Ter han optat pel 5 de 8, que no els ha donat problemes, i pel 2 de 8 amb folre, que s'ha anat obrint a terços però que han sabut defensar bé. Els Marrecs han tornat a provar el 3 de 9 amb folre, que, després de dubtes de la canalla, ha acabat caient amb l'aixecador ja col·locat. Els del Gironès han acabat amb quatre pilars de 4.

Els Capgrossos de Mataró han optat per sortir de 3 de 9 amb folre, un castell que han controlat sense massa problemes. A la segona ronda ha arribat l'estrena: el 9 de 8, un castell que no havien portat mai a plaça. La construcció ha començat a patir a l'entrada de la canalla i, tot i que s'han afanyat a baixar-lo després de la carregada, s'ha acabat trencant. Els mataronins han acabat amb el 2 de 8 amb un folre molt reduït, prova del 2 de 9 que avui no han acabat portant però que, si les baixes els ho permeten, dimarts volen repetir a Vilafranca.

LA DIADA: Diada de Sant Narcís
Diumenge, 30 d'octubre del 2016. Plaça del Vi, Girona.
Marrecs de Salt: id3de9f, id3de9f, 5de8, 2de8f, i3de9f, 4P4
Minyons de Terrassa: 3de10fm(c), 3de9fp, 5de9f, P8fm
Capgrossos de Mataró: 3de9f, 9de8(c), 2de8f, V5