El Govern revisarà quan cal obrir el peatge de l'autopista de Terrassa en cas d'incidències a la C-55 i C-58

Les poblacions afectades, majoritàriament del Bages, esperen que la situació hagi quedat resolta aquest mes de novembre

ACN
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:15h
La Generalitat s'ha compromès aquest divendres al migdia davant d'alcaldes del Bages a revisar el protocol d'aixecament de barreres de l'autopista C-16 quan hi hagi alguna incidència a la C-55 i a la C-58, una situació que en els darrers dies s'ha repetit en diverses ocasions.

El Govern no s'ha compromès a aixecar les barreres davant de qualsevol incidència, ja que són els Mossos qui han d'avaluar la situació i demanar-ho, però el territori ha demanat immediatesa i una activació ràpida del protocol per evitar situacions complicades. De moment, la Generalitat ja ha agendat una primera reunió de treball per la setmana vinent i ha pres el compromís de tornar a reunir-se en breu amb els representants del Bages per avaluar la revisió del protocol. Des del territori s'espera que aquest mateix mes de novembre la situació ja hagi quedat resolta.

La reunió que la Generalitat durà a terme la setmana vinent ha de servir per acotar i concretar en quins casos i com es farà l'aixecament de barreres a l'autopista, i revisar també els trams inclosos en el protocol ja que, per exemple, Monistrol de Montserrat no hi està inclòs, per en canvi les incidències que es produeixen en aquest municipi poden afectar tota la carretera