L'Institut Blanxart convoca el 5è premi literari per professors «Tal com sents»

Es tracta d'un concurs de contes que pretén fer un homenatge als docents | Els escrits seleccionats s'editaran en un llibre

Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:14h
L'Institut Investigador Blanxart de Terrassa torna a convocar el premi de conte "Tal com sents". Després de l'èxit de les quatre edicions anteriors, el centre educatiu engega la cinquena convocatòria d'aquest singular concurs, al qual només poden optar docents en actiu durant el curs 2016-17, exceptuant els professors del mateix institut.

Els organitzadors expliquen que actualment es convoquen desenes de premis literaris, per a Primària, Secundària, primer i segon cicles d'ESO, o bé categoritzats per edats, per gèneres, amb la participació restringida a una ciutat o comarca o a una entitat. L'institut Blanxart, però, va optar per crear un premi literari diferent, que posi l'accent en els autors, que han de ser professors en actiu.

El Tal com sents vol ser, diuen, un homenatge a la docència: "quants professors de diverses disciplines no han escrit alguna vegada narracions interessants que, per modèstia o desconeixement del seu valor literari, acaben en un calaix?". Aquest premi és, doncs, una oportunitat perquè aquests textos surtin a la llum pública i perquè els autors visquin el reconeixement de la seva capacitat creativa.

Els contes, inèdits i de temàtica lliure, poden estar escrits en llengua catalana o castellana i han de tenir una extensió entre 3 i 5 pàgines en lletra Times New Roman o Arial, mida 12, espaiat 1,5. Cada participant podrà presentar un sol original, que haurà d'enviar, amb cinc còpies, a l'institut. Caldrà adjuntar una plica amb el títol del conte; dintre hi figurarà nom de l’autor, domicili, localitat, adreça electrònica i centre docent (públic o privat) on treballa durant el curs 2016-17.

El jurat estarà format per cinc persones i es podrà seguir l'evolució a la pàgina web de l'Institut. Els originals es poden presentar fins el 10 de març, i el veredicte tindrà lloc durant la primera quinzena de maig de 2017, durant un acte celebrat a la Biblioteca de l’Institut Investigador Blanxart. El primer premi està dotat amb 300 euros, i el segon, amb 100.

A més, com a novetat, l'institut Blanxart ha anunciat que està treballant en l'edició dels 17 contes seleccionats pel jurat de la 4a edició del premi perquè conformin el llibre Cremor d'estómac i altres relats, que es publicarà durant la primera quinzena de maig.
 

Cartell del 5è premi Tal com sents Foto: Nera Llobregat/Institut Investigador Blanxart