El Consorci Sanitari de Terrassa defensa l'aparcament de l'Hospital

S'assegura que el sistema de pàrquing de pagament al recinte ha facilitat l'accessibilitat i es recorda que hi ha tarifes especials per a diferents casos

La Torre
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 7:42h
El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha sortit en defensa de l'aparcament de l'Hospital de Terrassa, focus habitual de debat entre els usuaris i a les xarxes socials. Fa unes setmanes una campanya buscava suports per demanar-ne la gratuïtat.

Des del CST defensen que les mesures de reordenació de l'aparcament en marxa des del 2011 han permès "facilitar l'accessibilitat tant de pacients com de professionals així com garantir que els vehicles sanitaris i el transport públic puguin accedir al Servei d'Urgències i a la resta de serveis de l'Hospital", i recorden que en aquest període han disminuït els problemes de seguretat i  d'accidents a la zona.
 
Pel que fa a les tarifes de l'aparcament, un dels punts habituals de les crítiques, el CST assegura que "són les més barates comparant amb la resta d'aparcaments de centres sanitaris" i que "és el mínim preu que permet cobrir les despeses de manteniment, seguretat i neteja que genera l'espai". Igualment, es recorda que hi ha tarifes especials d'horari nocturns, caps de setmana i festius; abonaments de tres dies, setmanals i mensuals per a familiars de persones ingressades; abonaments per a pacients sotmesos a tractaments reiteratius, i per a altres col·lectius. També hi ha gratuïtat per als voluntaris que presten servei a les instal·lacions del CST.

Finalment, el CST recorda que l'aparcament de l'Hospital de Terrassa compta amb places especials per a discapacitats, places per a motos i places per a bicicletes, totes elles gratuïtes.