El CN Terrassa torna a Nàpols per a disputar la segona fase de l'Euro Cup

Aquest cap de setmana, els terrassencs s'enfrontaran al Circolo Canottieri Napoli, al Ferencvaros hongarès i al Pays d’Aix Natation francès per passar als quarts de final de la segona màxima competició europea

Carlos Rodríguez, Dídac Cobacho i Jordi Pérez, en roda de premsa
Carlos Rodríguez, Dídac Cobacho i Jordi Pérez, en roda de premsa | CN Terrassa
Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:54h
Aquest cap de setmana, l'equip masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa torna a Europa. Del divendres 28 al diumenge 30 d’octubre, el Natació disputarà la segona fase de l’Euro Cup de waterpolo, la segona màxima competició continental. El conjunt de Dídac Cobacho, enquadrat en el grup F, tornarà a la piscina Felice Scandone de Nàpols, l’escenari on va superar brillantment la primera ronda, per enfrontar-se a l’equip local, el Circolo Canottieri Napoli, al Ferencvaros hongarès i al Pays d’Aix Natation francès. Els dos primers classificats accediran als quarts de final. Aquest dimecres, el club va organitzar una roda de premsa prèvia a la participació continental, que va comptar amb la presència del delegat de la secció de waterpolo del CN Terrassa, Carlos Rodríguez; de l’entrenador del sènior masculí de waterpolo del club, Dídac Cobacho; i del jugador i segon capità del sènior masculí de waterpolo Jordi Pérez.
 
“Tot el que arribi serà un premi”
 
En la seva intervenció, Rodríguez va remarcar que superar la primera fase tal com es va aconseguir, “exhibint un gran nivell de joc”, ja va suposar “tota una satisfacció”. El directiu de l’àrea de waterpolo ha assegurat que tot el que arribi a partir d’ara “serà un premi per aquest grup de jugadors i per a l’entitat”.

Al seu torn, el tècnic Dídac Cobacho va manifestar que l’equip “està en condicions de competir amb qualsevol. Sabem que el Ferencvaros, l’equip amb què debutem, està un punt per sobre nostres. Amb els altres dos rivals, cal veure què passa. Arribem convençuts que som un bon equip, atès que estem treballant bé i els resultats ens estan sortint”. Després d’encarar la primera fase sense cap pressió, l’entrenador egarenc creu que ara l’equip s’ha adonat que “pot fer alguna cosa més”. Si es compleixen els pronòstics, “començarem amb una derrota contra els hongaresos, cosa que ens obligaria a guanyar els dos partits següents per passar ronda. Veurem com reaccionem a aquesta pressió. Es veurà la grandesa d’aquest equip. I jo crec que la té. Sempre dic que no li veig el sostre. Si passéssim, seguiríem somiant”.
 
El tècnic local no veu amb mals ulls arrencar contra el rival més fort. “T’obliga a estar al cent per cent des del principi, ja que, si no ho estàs, pots acabar perdent àmpliament i quedar-te tocat. T’obliga a tenir les coses clares des del principi, a estar atent des del primer segon”. Cobacho afrontarà el repte amb la baixa de Jordi Chico, que pateix una otitis que li ha provocat plaques de pus al coll. Marc Salvador ocuparà el seu lloc.
 
Grup amb un favorit clar
 
L’entrenador terrassenc entén que els dos grups que queden en competició són complicats. “Som els vuit millors hores d’ara. Ja no hi ha equips fàcils”. Dit això, Cobacho qualifica el Ferencvaros com un “equipàs”. “És el conjunt que més s’ha reforçat d’Europa i és un aspirant clar a guanyar l’Euro Cup. Ha incorporat Daniel Varga, designat diverses vegades millor jugador del món, Norbert Madaras, un hongarès esquerrà que va ser campió olímpic, i Stefan Mitrovic, campió olímpic a Rio amb Sèrbia”. Quant al Canottieri, el tècnic local el considera semblant al CN Terrassa. “Barreja joventut i veterania”. La principal novetat és Alex Giorgetti, procedent del Pro Recco, un dels equips més forts del darrers anys. Cobacho li veu similituds amb el Posillipo “per la manera de jugar i de defensar”. Finalment, el Pays d’Aix francès és l’equip “que millor coneixem, ja que vénen sovint a fer estades a Barcelona i a entrenar al club. Tenim afinitat perquè hi va jugar l’Óscar Carrillo i ara hi milita Rubén de Lera, dos exjugadors nostres. Ha fitxat Dimitri Kholod, el capità de la selecció russa, un waterpolista molt ofensiu dotat d’un bon llançament”.
 
Il·lusió i ganes
 
Per la seva banda, Jordi Pérez va subratllar les “ganes i la il·lusió” que transmet el grup. “Som conscients de la dificultat del repte, però desconeixem el nostre límit com a equip. És la part bona de tenir un equip tan jove. Potser ens falta maduresa i experiència, però, a canvi, no sabem encara quin és el nostre potencial de creixement”. El segon capità de l’equip va assegurar que els joves “tenen una ambició que es contagia a tot el grup”.
 
Com Cobacho, Pérez va remarcar la qualitat del Ferencvaros. “Compta amb sis jugadors que han participat als Jocs de Rio. Són l’elit, un rival d’un prestigi i categoria que ens servirà d’aprenentatge. Són els clars favorits. Els altres dos equips són d’un nivell més semblant a nosaltres, però un d’ells, el Canottieri, juga a casa, un factor que sempre ajuda”. No obstant això, Pérez va posar èmfasi en que el repte “és passar l’eliminatòria”. “Hem vist que, amb treball i esforç, podem competir amb qui se’ns posi per davant”.
 
Dos líders de grup
 
El Circolo Canottieri va superar la primera fase com a primer classificat del grup C, que es va disputar a Kosice (Eslovàquia). Els italians van vèncer els tres partits que van jugar contra el BVSC Zuglo hongarès (9-8), el Primorac Kotor montenegrí (12-7) i el Hornets Kosice eslovac (13-11). Al seu torn, el Ferencvaros Budapest arriba a la cita com a primer classificat del grup B, que va desenvolupar-se a Split (Croàcia). Els hongaresos van sumar sis punts en batre el Posk Split (13-12) i el Bayer Uerdingen alemany (17-6). Finalment, el Pays d’Aix Natation va finalitzar segon del grup A, en què va actuar com a amfitrió. Els francesos van acumular quatre punts després de derrotar el Montpellier (13-9), d’empatar a nou contra l’Shturm 2002 rus i de perdre 6 a 9 contra el Mladost Zagreb croat.

Cal recordar que el CN Terrassa, al seu torn, va ocupar la segona posició del grup D, jugat a Nàpols, amb sis punts després de derrotar el Kinef Kirishi rus (11-7) i l’OSC Potsdam alemany (14-8) i de caure contra l’amfitrió, el CN Posillipo, per un ajustat 8 a 7. Els italians van finalitzar com a líders de grup amb nou punts, atès que també van desfer-se del Kirishi (9-6) i del Potsdam (17-3).
 
Calendari 2a fase. Grup F
 
Piscina Felice Scandone. Nàpols (Itàlia)
28-30 d’octubre
 
Divendres 28 d’octubre
 
19.00h        Ferencvaros Budapest - CN Terrassa
20.30h         Circolo Canottieri Napoli – Pays d’Aix Natation
 
Dissabte 29 d’octubre
 
18.00h         Pays d’Aix Natatcion – Ferencvaros Budapest
19.30h        Circolo Canottieri Napoli – CN Terrassa
 
Diumenge 30 d’octubre
 
10.30h        CN Terrassa – Pays d’Aix Natation
12.00h         Circolo Canottieri Napoli – Ferencvaros Budapest
 
 
El grup E, a Zagreb
 
L’altre grup de la segona fase de l’Euro Cup 2016-2017, l’E, tindrà com a seu Zagreb (Croàcia). L’integren el club local, el Mladost Zagreb, el Posk Split també croat, el CN Posillipo Napoli italià i el BVSC Zuglo Budapest hongarès.
 

Els jugador del CN Terrassa de waterpolo fan pinya en un partit. Foto: CN Terrassa