El PP de Terrassa, en contra de «la pujada injustificada d'impostos» a les ordenances fiscals del 2017

Consideren que el PSC s'ha acostat a "l'esquerra radical de la ciutat" en les negociacions

Marta Giménez Arcusa, Gabriel Turmo i Álex Rodríguez Ulloa, del PP de Terrassa, a la roda de premsa d'aquest dimecres
Marta Giménez Arcusa, Gabriel Turmo i Álex Rodríguez Ulloa, del PP de Terrassa, a la roda de premsa d'aquest dimecres | Joaquim Albalate
Joaquim Albalate
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:11h
El Partit Popular de Terrassa votarà en contra de les ordenances fiscals per a l'any 2017 en el ple que se celebrarà aquest divendres, en què seran aprovades amb els vots a favor de PSC i CiU, l'abstenció de TeC, ERC i CUP i el vot en contra de PP i Ciutadans.

Els populars han explicat, en una roda de premsa aquest dimecres, que es posicionen en contra de les ordenances perquè preveu "una pujada generalitzada d'impostos" que, en paraules del seu regidor, Álex Rodríguez Ulloa, és "injustificada". 

Segons Rodríguez, els populars tenen "constància" que en els últims cinc anys "el govern del PSC ha anat apujant impostos", el que és la resposta, diuen, a la falta d'autocrítica del partit "que ha governat la ciutat durant 36 anys".

Pel PP de Terrassa, la presència de CiU al govern municipal "no ha contrarestat" les polítiques d'esquerres del PSC, sinó que els socialistes s'han acostat, diuen, a "l'esquerra radical de Terrassa en Comú, ERC i CUP".

Els populars no presentaran cap esmena perquè entenen que és un document ja tancat, negociat entre els partits de govern i els d'esquerres. "Les reunions s'han limitat a explicar les propostes, les negociacions amb nosaltres s'han limitat a un correu electrònic demanant la postura del nostre partit", ha dit el regidor, tot i que ha agraït la predisposició al diàleg del portaveu socialista, Alfredo Vega, a l'inici de les negociacions.

Malgrat tot, la negativa a aprovar les ordenances no condiciona el vot popular als pressupostos, que "són un altre debat encara que vagi íntimament relacionat". Rodríguez ha explicat que demanaran que es redueixin algunes partides, com els càrrecs de confiança, i que se n'apugin d'altres, com la neteja, que, diu, és un problema important a la ciutat.