Maria Ruiz s'imposa de forma clara en una Cursa de les Dones en creixement

Unes 1.500 persones participen en la tercera edició de la Cursa de les Dones de Terrassa

La guanyadora Maria Ruiz, al centre, entre Beatriu Bosch (dreta) i Silvia Garcia (esquerra).
La guanyadora Maria Ruiz, al centre, entre Beatriu Bosch (dreta) i Silvia Garcia (esquerra). | Jordi Canyameres
La Torre
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:02h
La Cursa de les Dones de Terrassa ha celebrat aquest diumenge la seva tercera edició amb un increment important de participació, aproximadament un 10 per cent. Tot i que la inscripció oficial ha estat de 1.300 esportistes, a aquesta xifra se li suma els participants que s'han afegit a la sortida de la cursa, arribant-se aproximadament als 1.500, més del 85% de participació femenina.
 
A les 10 hores, l'alcade de Terrassa, Jordi Ballart, va donar el tret de sortida a la tercera edició de la Cursa de les Dones Terrassa. Les participants van recórrer un total de 5 km pels carrers del centre de la ciutat. La cursa va estar dominada des del seu inici per Maria Ruiz, segona classificada en l'edició anterior, la qual va creuar línia de meta en solitari, a més de dos minuts de distància de la seva més immediata perseguidora, Beatriu Bosch. Ruiz va marcar un crono de 19:46, reduint el temps de la darrera edició  que va estar de  20:04. Silvia Garcia va ser la tercera classificada.
 
La celebració d'aquesta cursa va ser tota una jornada festiva tant pels participants com el nombrós públic que ha seguit la cursa al llarg del seu recorregut. Després de la cursa es va dur a terme una activitat participativa relacionada amb l'himne de la mitja.
 
La III cursa de les dones Terrassa, de la mateixa forma que en edicions anteriors, es tracta d'una cursa de caire solidari, en aquesta ocasió en benefici a Oncolliga, entitat que lluita contra el càncer i que va comptar amb la presència del seu president, Joaquim Gil.
 
L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, va assistir acompanyat de diversos regidors, entre ells la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares i el regidor d'Esports, Dani Nart.