La Cursa de les Dones de Terrassa tanca inscripcions amb 1.300 atletes

La prova tindrà lloc aquest diumenge al matí, amb sortida i arribada a la rambla d'Ègara

Pòdium de l'edició de l'any passat de la Cursa de les Dones de Terrassa.
Pòdium de l'edició de l'any passat de la Cursa de les Dones de Terrassa. | AEMMT
La Torre
22 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:05h
Tot a punt per disputar-se una nova edició d'una cursa que any rere any s’està consolidant com una prova important per la nostra ciutat: la Cursa de les Dones de Terrassa. Enguany, la prova arriba a la seva tercera edició amb un increment, respecte l'edició anterior, d'un deu per cent la seva participació. Les inscripcions a la mateixa es van tancar a l'arribar a la màxima participació, 1.300 corredors i corredores.

La Cursa de les Dones de Terrassa està organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa. És la darrera cursa del Circuit Activa’t 2016 en categoria femenina.
 
A les 10 del matí del diumenge 23 d'octubre es donarà el tret de sortida a la Rambla d'Ègara, a l'alçada del carrer Vallhonrat i del Parc dels Catalans, en sentit Nord. Els participants hauran de girar a la dreta pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, fins el carrer de Salmerón, avinguda de Jacquard i finalment el Passeig. Posteriorment continuarà per Font Vella i Puig Novell, Sant Quirze, Vall, Forn, Major, Portal de Sant Roc, i de nou a la Rambla per arribar a meta.
 
En la darrera edició el pòdium va estar molt disputat especialment entre les dues primeres classificades: amb un temps de 20:04, Tania Guerra es va imposar a Maria Ruiz, que va creuar línia de meta 3 segons més tard (20:07). Sandra Martínez va ocupar la tercera plaça amb un crono de 20:15.
 
Els participants podran recollir els seus dorsals i el regal de la cursa els dies previs a la disputa en la botiga Decathlon Terrassa, divendres de 16h a 22h i dissabte de 10h a 20h, i el mateix dia de la cursa en la zona d'arribada, al parc dels Catalans, de 8 a 9:30 hores.
 
Aquesta cursa va néixer amb l'objectiu de promoure la participació de les dones en les curses atlètiques. L'evolució i les xifres durant la curta historia d'aquesta cursa verifiquen que el nombre de dones que participen en les diferents proves atlètiques organitzades ha experimentat un increment de la presència femenina en aquesta disciplina esportiva com s'ha pogut demostrar en les darreres edicions de la cursa reina de la nostra ciutat, la Mitja Marató de Terrassa i la cursa Santi Centelles, de 5 km,  que es disputen conjuntament.