La Diputació lliura dos projectes d'actuacions a Matadepera

Les millores afectaran l'accés a Can Vinyes i el clavegueram de Can Prat

L'alcaldessa de Matadepera, Mireria Solsona, i Josep Ramon Mut.
L'alcaldessa de Matadepera, Mireria Solsona, i Josep Ramon Mut. | DIBA
Redacció
22 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:38h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Matadepera un projecte per a la millora i reforç de la passera d'accés a Can Vinyes i un altre projecte per a la renovació de la xarxa de clavegueram a la urbanització de Can Prat. Els dos treballs han estat lliurats aquest matí pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona.

La passera d'accés a Can Vinyes presenta un estat d'oxidació generalitzada amb pèrdues de secció en alguns elements estructurals i pèrdues de secció en elements no estructurals. El projecte contempla una actuació per al sanejament de l'estructura, substitució d'una biga així com reparacions puntuals de l'estructura metàl·lica. També es pintarà tota l'estructura metàl·lica amb dues capes d'imprimació i dues d'acabat i es muntarà un nou paviment estructural de malla electrosoldada d'acer galvanitzat. L'actuació prevista en el projecte té un cost de 260.690 euros.

El segon projecte lliurat ha estat la renovació de la xarxa de clavegueram a la urbanització de Can Prat, ja que la xarxa actual presenta nombroses anomalies i problemes als veïns, amb trams on l'aigua no corre i en cas de pluja, es produeix l'obertura de tapes. També hi ha trams que discorren per sota d'edificacions existents i altres trams on la canonada està en mal estat de conservació, defectes que en general provoquen problemes d'humitats i abocaments puntuals al medi.

El projecte presentat preveu que totes les finques puguin connectar-se a una xarxa unitària dotada d'embornals i dimensionada pel possible creixement de la urbanització d'acord al POUM. També preveu la construcció d'una arqueta sobreeixidor al final del carrer Gaietà Vallès i Pujals amb el carrer Enric Genescà i Cortés que permeti el desviament de les aigües pluvials cap a la riera de les Arenes en cas de pluja, el que millorarà el funcionament de la xarxa aigües avall d'aquest punt.

Les obres d'aquesta actuació contemplada en dues fases  que en el seu conjunt suposarà 437 metres lineal de canonada de diferents diàmetres, 40 pous de registre i un pou sobreeixidor, han estat avaluades amb un pressupost de 611.175 euros.