S'inicia el «Debat sobre el servei públic de l'aigua a Terrassa»

Comença aquest divendres al Vapor Universitari, amb una jornada sobre models de participació ciutadana en relació al servei públic d'aigua

La Torre
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:12h
Aquest divendres, 21 d’octubre, a les cinc de la tarda, comença al Vapor Universitari el programa d’activitats per al Debat sobre el servei públic de l’aigua a Terrassa, amb una jornada organitzada per les entitats Aigua és Vida, Enginyeria sense Fronteres, Ecologistes en Acció i la Taula de l’Aigua de Terrassa. En aquesta sessió, es donaran a conèixer diversos models de participació ciutadana existents en l’àmbit local i europeu en relació al servei de l’aigua, experiències que s’han dut a terme a ciutats com París, Nàpols, Còrdova o Olesa de Montserrat. Comença així un programa d’activitats per al debat, que inclourà al llarg de les pròximes setmanes la representació d’obres de teatre a les biblioteques públiques i centres cívics dels districtes, projeccions al Cinema Catalunya i xerrades al Vapor Universitari.

Totes les activitats, de caràcter públic, han estat programades pel Consell Editorial de l’Aigua amb la participació de diverses entitats amb diferents visions i criteris sobre quin ha de ser el model de gestió d’aquest servei a Terrassa, com Aigua és Vida o la patronal CECOT, entre d’altres. També hi han col·laborat el Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, que properament organitzaran a la ciutat una jornada tècnica sobre el Cicle de l’aigua.

L’Ajuntament de Terrassa, en compliment del compromís del conjunt del Consistori per a promoure els debats públics sobre els aspectes rellevants de la ciutat, ha creat un dispositiu que permet la cooperació ciutadana a l’hora de dissenyar espais de debat i participació. Aquest dispositiu està coordinat pel Consell Editorial, format per membres de les entitats ciutadanes impulsores del debat, pels Grups Municipals presents al Consistori, i per tècnics/ques municipals dels serveis implicats en el procés. El Consell Editorial es va constituir el passat 14 de juny i, al llarg de tres reunions, ha anat definint els continguts i les eines per fer possible el debat sobre el servei públic de l’aigua a Terrassa. 

El procés de debat quedarà obert a partir del dia 21 d’octubre i serà continu a través del seu web, que aportarà els continguts necessaris per explicar a la ciutadania el procediment administratiu per a l’elaboració de l’expedient que determini la nova fórmula de gestió de l’aigua. Així mateix, aquest web també servirà per allotjar les diferents opinions de totes aquelles persones que s’hi hagin inscrit per participar en el debat i ser-ne actor. De la mateixa manera, qualsevol persona que no s’hi hagi inscrit podrà fer el seguiment del debat i de les informacions a través del web o assistint a les activitats programades arreu del territori. En aquest sentit, totes les sessions que es faran al Vapor Universitari seran enregistrades i els vídeos es podran veure, posteriorment, a la pàgina web.

Les activitats presencials s’organitzaran en dos blocs: el primer, del 21 d’octubre al 9 de desembre, i el segon quan els informes per l’expedient administratiu per a la definició del nou model de gestió de l’aigua estiguin més avançats.

El Consell Editorial recollirà les preguntes i comentaris durant les jornades presencials i també les expressades en el web i les xarxes socials. D’aquesta manera, es garantirà que totes les opinions siguin incorporades a l’expedient. L’informe final d’aquest procés de participació ciutadana serà fet públic, així com la seva incidència, en el document final que s’acabi elevant al Ple de l’Ajuntament.