Formació perquè els aturats de més de 40 anys puguin trobar feina

S'inicia una nova edició del programa "Terrassa aposta per l'ocupació"

La Torre
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:53h
Aquest mes d’octubre s’inicia la tercera edició del programa "Terrassa aposta per l’ocupació" fruit de la concertació social i de la col·laboració dels agents del Pacte per a l’Ocupació de Terrassa. El programa té per objectiu oferir un seguiment integral a les persones que estan a l’atur, en base a la seva situació econòmica, laboral i psicològica. En aquesta edició s’ha previst donar atenció prioritària a persones majors de 40 anys en atur de llarga durada, sense oblidar, però, la resta de col·lectius que es troben en risc d’exclusió social.

"Terrassa aposta per l’ocupació" és un programa que van dissenyar el setembre de 2014 els membres fundadors del Pacte per a l’Ocupació de Terrassa: CECOT, UGT, CCOO, i l’Ajuntament de Terrassa, a través de Foment de Terrassa. Des d’aleshores s’ha atès un total de 750 persones. Segons el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper: "aquest programa és un clar exemple de concertació i cooperació entre els agents socioeconòmics de la ciutat en pro de les necessitats creixents del municipi, com és el cas de les persones que es troben a l’atur a partir dels 40 anys". 

En aquestes dues primeres edicions, s’han portat a terme diagnosis i definició d’itineraris, tutorització i acompanyament laboral, amb l’objectiu de facilitar eines per millorar l’apoderament psicosocial i les capacitats de les persones pertanyents a aquests col·lectius en procés de recerca de feina, de cara a poder afrontar amb més garanties els problemes i l’estrès que suposa la seva situació de desocupació. 

També s’han realitzat 43 cursos de formació, amb un total de 2.703 hores, centrats en sectors emergents o generadors d’ocupació. Alguns exemples d’aquestes actuacions formatives són: atenció sociosanitària a persones al domicili i a persones dependents en institucions socials, manipulador/a d’aliments, operador/a de carretons, introducció al SAP, iniciació a les TIC, idiomes (anglès, català...), vigilant de seguretat, apoderament, ofimàtica, teleoperador/a de teleassistència, habilitats comunicatives, full de càlcul, o xerrades d’assessorament juridic-laboral.  

El pressupost global de les actuacions, que s’inicien aquest mes d’octubre i finalitzaran el setembre de 2017, és de 150.000 euros, dels quals un 70% aniran a càrrec de l’Ajuntament, mentre que la resta els aportaran els agents socials del Pacte per a l’Ocupació de Terrassa. 

En les properes setmanes, les diferents entitats que participen en el programa Terrassa aposta per l’ocupació realitzaran sessions informatives en les seves respectives seus: Servei d’Ocupació de l’Ajuntament (Foment de Terrassa, ctra. de Martorell, 95), CCOO i UGT (c/ de la Unió, 23) i CECOT, (c/ de Sant Pau, 6), on explicaran el programa i com les persones interessades es podran inscriure en aquest projecte. La primera d’elles es farà a la CECOT el proper dia 25 d’octubre. Les persones que vulguin assistir a les sessions informatives poden inscriure’s a través de la pàgina web: www.pacte.cat.