arqueologia

El Forn de Calderols de Matadepera desperta l'interès dels arqueòlegs

Aquesta setmana s'ha iniciat una excavació arqueològica per conèixer més dades de l'antic forn

per La Torre, 20 d'octubre de 2016 a les 11:51 |
Ja han començat les intervencions al Forn de Calderols, a Matadepera. | Matadepera.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Matadepera ha iniciat aquesta setmana una intervenció arqueològica al forn de Calderols, al carrer de la Ronda del Camí de Calderols, al Pla de Sant Llorenç. El forn està catalogat al Catàleg de Béns Arquitectònics i Arqueològics de l'Ajuntament de Matadepera, conjuntament amb les restes del conegut com Mas Calderols i d'unes feixes. 

El forn, del que es desconeix la seva datació, es troba seccionat, només és visible una part, i ha patit l'erosió natural i humana, i ja va ser objecte de petició d'estudi l’any 2009 quan l'Associació de Veïns del Pla de Sant Llorenç es va oferir en col·laborar en la seva recuperació. 


Ara, per l'interès cívic que desperta l'estudi i protecció del patrimoni local, l'Ajuntament de Matadepera ha iniciat aquesta intervenció que finalment es realitzarà amb el corresponent permís del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Dos arqueòlegs dirigeixen l'excavació que durarà, previsiblement, fins a principis de novembre. 
 

El Forn de Calderols, a Matadepera. Foto: Matadepera.cat

 

Participació