El Forn de Calderols de Matadepera desperta l'interès dels arqueòlegs

Aquesta setmana s'ha iniciat una excavació arqueològica per conèixer més dades de l'antic forn

Ja han començat les intervencions al Forn de Calderols, a Matadepera.
Ja han començat les intervencions al Forn de Calderols, a Matadepera. | Matadepera.cat
La Torre
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:12h
La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Matadepera ha iniciat aquesta setmana una intervenció arqueològica al forn de Calderols, al carrer de la Ronda del Camí de Calderols, al Pla de Sant Llorenç. El forn està catalogat al Catàleg de Béns Arquitectònics i Arqueològics de l'Ajuntament de Matadepera, conjuntament amb les restes del conegut com Mas Calderols i d'unes feixes. 

El forn, del que es desconeix la seva datació, es troba seccionat, només és visible una part, i ha patit l'erosió natural i humana, i ja va ser objecte de petició d'estudi l’any 2009 quan l'Associació de Veïns del Pla de Sant Llorenç es va oferir en col·laborar en la seva recuperació. 

Ara, per l'interès cívic que desperta l'estudi i protecció del patrimoni local, l'Ajuntament de Matadepera ha iniciat aquesta intervenció que finalment es realitzarà amb el corresponent permís del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Dos arqueòlegs dirigeixen l'excavació que durarà, previsiblement, fins a principis de novembre. 
 

El Forn de Calderols, a Matadepera. Foto: Matadepera.cat