Saps si ets portador del VIH?

El 80% dels nous casos de VIH són homes que mantenen sexe amb homes | LGTB Terrassa anima la ciutadania a fer-se la prova del VIH

La Torre
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:26h
El col·lectiu LGTB Terrassa s'uneix a la campanya llençada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, FELGTB, amb la qual es fa a conèixer el Dia Mundial de la Prova del VIH i el virus de l’ Hepatitis C. Es fa una crida a la ciutadania a conèixer el seu estat serològic com a forma de prevenció i per evitar els diagnòstics tardans que suposen un deteriorament de la salut de qui viu amb VIH i Hepatitis C.
 
Per aquest motiu, el grup de Salut de LGTB Terrassa impulsa en l'àmbit de Terrassa i Catalunya la campanya  relacionada amb el sexe amb diferents entorns i circumstàncies que recordin que el VIH és un tema que afecta al col·lectiu LGTB i que fer-se la prova és un acte de responsabilitat. La campanya completa, consisteix en microrelats en primera persona i anima a compartir la importància que té fer-se la prova.

Actualment es calcula que a Espanya hi ha un 30% de persones portadores del VIH que desconeixen el seu estat serològic i que per tant, no reben cap tractament. Dels nous casos diagnosticats, un 80% corresponen a homes que mantenen sexe amb altres homes.

Durant la jornada de demà els perfils de Twitter de @TerrassaLGTB i d'altres membres del col·lectiu enviaran tuits a les xarxes socials sota l’etiqueta #MeHagoLaPrueba #EmFaigLaProva