Fiscalitat

La Cambra de la Propietat de Terrassa demana congelar els impostos locals

Ha presentat una petició formal a l'Ajuntament de Terrassa perquè considera "un despropòsit" incrementar la pressió fiscal

per La Torre , 18 d'octubre de 2016 a les 08:57 |
Cambra de la Propietat de Terrassa. | L.T.
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca ha presentat al Registre de Documents de l'Ajuntament de Terrassa una petició formal per tal que es congelin els impostos municipals per a l'exercici 2017. L'organisme creu que no és un bon moment per incrementar la pressió fiscal.

Segons exposa la Cambra, ha tingut coneixement que en l'expedient de modificació de les ordenances fiscals i pressupost municipal per al 2017 es planteja un increment de la pressió fiscal, que en termes generals seria de l'1% i en alguns tributs superior. En el document s'exposa també que la Cambra, en la representació dels propietaris i del sector de la propietat urbana en general, considera que és un "despropòsit" plantejar un altre increment de la fiscalitat. "No calen molts estudis i informes saberuts per constatar que la renda dels nostres conciutadans terrassencs ha anat minvant d'uns anys ençà i també la dels propietaris", diuen des de la Cambra de la Propietat, per la qual cosa creuen que es desaconsella "totalment" qualsevol increment de la pressió fiscal.


La Cambra de la Propietat afirma que els ingressos municipals han crescut en els darrers anys sense tenir en compte aquesta situació contextual. L'any 2016, per exemple el pressupost va créixer en un 4’21% respecte del de 2015, "i no es tenen dates de la liquidació que segurament donarà un increment superior", apunten des de la Cambra.

Igualment, des de la Cambra hi ha queixes perquè, segons manifesten, "l'Ajuntament no dóna mai resposta concreta a les propostes, suggeriments o al·legacions" que se li fan periòdicament. Per això, la Cambra demana "que en formular a la ciutadania i al plenari les propostes corresponents en matèria fiscal, el Govern municipal i el seu Alcalde tinguin en compte la situació actual i optin per equilibris pressupostaris que evitin apujar la pressió fiscal dels ciutadans i per tant, que una vegada més, es transvasin més diners de les butxaques ciutadanes a les arques municipals". 

 

Participació