CCOO denuncia irregularitats en la contractació d'una docent a Terrassa

Segons el sindicat, la direcció de l'Institut Mont Perdut hauria seguit un procediment irregular per incorporar una persona que ja havia treballat el curs anterior al centre

La Torre
18 d'octubre del 2016
Actualitzat el 20 d'octubre a les 10:56h
Institut Mont Perdut de Terrassa.
Institut Mont Perdut de Terrassa. | Google Maps
Comissions Obreres (CCOO) d'Educació del Vallès Occidental ha denunciat presumptes irregularitats en la provisió de llocs de treball docent a l'Institut Mont Perdut de Terrassa. Segons CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, la direcció del centre, davant la impossibilitat de poder confirmar o nomenar amb un perfil estructural una docent que havia treballat el curs anterior al centre per no complir el temps mínim de serveis a la borsa docent, hauria activat un PDI per acabar incorporant a aquesta persona aprofitant una baixa llarga d'una altra especialitat diferent.

A més, sempre segons el sindicat, la direcció ja li hauria programat la càrrega docent a aquesta persona a finals del curs passat, que el dia 1 de setembre va comunicar en claustre que seria qui s'encarregaria de la Coordinació de Projectes de Ciències a 3r d'ESO. CCOO també afirma que aquesta persona es va presentar el dia 5 de setembre al centre per començar a treballar amb la resta de companyes i companys amb qui s'havia de coordinar, sense tenir nomenament en vigor, és a dir, sense contracte. 
 
"Les CCOO entenem que aquests fets no es poden admetre. Estem parlant de l'accés a la Funció Pública, que ha de regir-se per procediments transparents i rigorosos. En aquest cas concret, volem denunciar que no només la Direcció ha comès irregularitats en fer servir un procediment administratiu que no corresponia, sinó que a més a més no han quedat garantits els drets dels docents que estan a la borsa esperant poder ser nomenats/des", afirma el sindicat en un comunicat.
 
Fonts sindicals indiquen que han mantingut converses amb Inspecció, que els ha reconegut "l'error en l'ús del procediment i poca cura i respecte per la formalitat que han de tenir aquests processos". CCOO exigeix que s'investiguin aquests fets i que s'actuï en conseqüència, a més d'una revisió del procediment des del començament "per garantir la transparència i els principis bàsics d'accés a la Funció Pública". CCOO també ha demanat que la Junta de Personal (òrgan de representació legal dels docents del Vallès Occidental) pugui participar en la revisió d'aquest procediment.
 
Desplegament "pervers" de la Llei

D'ençà de l'aprovació de la LEC, aprovada pel Parlament de Catalunya però amb l'oposició d'una part de la comunitat educativa), CCOO ha alertat que el desplegament de la Llei s'estava fent "de la manera més perversa possible, facilitant que es puguin donar situacions d'arbitrarietat i poca transparència en la provisió de llocs de treball", segons el sindicat, que recorda que "per treballar a l'Administració, els processos de selecció han de garantir els principis bàsics d'igualtat, capacitació, meritació i publicitat".

El sindicat explica que des de fa un parell de cursos, quan s'ha de cobrir una baixa que es preveu llarga, la Direcció del centre pot escollir entre activar els nomenaments telemàtics tradicionals (tal i com s'han vingut fent fins ara i basats en l'ordre que el professorat que espera ser nomenat té a la borsa) o activar un PDI. Aquest procediment consisteix en accedir a una base de dades en què la Direcció pot visualitzar els vint docents millor posicionats per a una especialitat concreta en la borsa. N'ha de triar un mínim de tres i procedir a fer les entrevistes per tal d'oferir el nomenament a la persona que cregui més qualificada i/o més idònia per a la plaça que s'ha de cobrir.