El Vallès Occidental participa a l'organització del congrés Recuwatt

Es tracta del congrés internacional sobre la gestió de residus, que tindrà lloc a Mataró la setmana que ve | Els Consorcis de Residus del Vallès Occidental, del Vallès Oriental i del Maresme organitzen el congrés amb la Fundació Fòrum Ambiental i l'Agència de Residus de Catalunya

La Torre
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:41h
El Consorci de Residus del Vallès Occidental participa en l'organització del IV Congrés RECUWATT, el Congrés Internacional de la Gestió de residus, conjuntament amb els consorcis del Maresme i del Vallès Oriental, a més de la Fundació Fòrum Ambiental i l'Agència de Residus de Catalunya.

La quarta edició d'aquest congrés, que se celebrarà a Mataró els dies 26, 27 i 28 d'octubre, tindrà un contingut transversal de tot el cicle de la gestió de residus. El contingut del nou RECUWATT manté la seva qualitat i el seu caràcter internacional, però amb una visió més transversal i jerarquitzada del cicle integral de gestió, adaptant-se, d'aquesta manera, a les inquietuds i reptes actuals del sector.

En el programa es tractaran aspectes estratègics i conceptuals, com també ponències d'elevat contingut tècnic i experiències de caràcter més local. 

El dia previ al Congrés, el 26 d'octubre a la tarda, se celebrarà una jornada especialment destinada a les administracions locals i als gestors de serveis públics, per tal de debatre sobre els aspectes clau i reptes en la gestió que afecten al món local, com són la prevenció, la recollida de matèria orgànica, les recollides PaP (porta a porta), les recollides comercials o la fiscalitat, entre d'altres.

També el 26 d'octubre, però al matí, l'Agència de Residus organitzarà una trobada de Comunitats Autònomes sobre estratègies territorials d'economia circular.

En el Congrés pròpiament dit, de marcat caràcter internacional, es tractaran aspectes com la gestió sostenible dels recursos, la visió dels residus en el marc de la nova economia circular, els nous sistemes d’informació aplicats als residus, el rol de la valorització energètica, tractaments alternatius, la comunicació i percepció del ciutadà, la visió del món ecologista, el paper de la indústria, iniciatives socials, avanços tecnològics, i molts altres temes.

RECUWATT inclou també en aquesta edició una exposició de pòsters, que seran votats pels propis assistents per a seleccionar el millor treball, així com una exposició de maquinària de recollida i neteja de darrera tecnologia donant així visibilitat a tots els actors que participen en la gestió dels residus i la prestació de serveis públics.

Aquesta mostra comptarà amb alguns dels fabricants de maquinària de serveis públics, a través dels representants i distribuïdors que en l’actualitat representen el “state of the art” en la matèria, com són Svat, Ros Roca, Casli i Maliv.

Però més enllà de les temàtiques i el programa, per a l’organització és molt important cuidar als assistents al Congrés. Per això s'ha inclòs al programa la conferència singular de Víctor Küppers sobre com afrontar la vida amb amabilitat, s’oferirà un dinar de km. 0, amb productes dels dos Vallesos i del Maresme, així com d'altres llocs de Catalunya, d’alt valor gastronòmic, i es planteja una visita cultural molt especial, a més d’alguna altra sorpresa. Per a l’organització de RECUWATT és una prioritat que l’experiència d’assistir al Congrés sigui agradable i emocionant.