Ha mort Joan Riba i Casas, expresident de la Germandat de Sant Sebastià

Havia estat molt vinculat a les associacions culturals de Matadepera

Joan Riba, en primer terme amb la jaqueta verda, en l'última cercavila de les  Festes de Sant Sebastià en la que hi va participar, al gener de 2015.
Joan Riba, en primer terme amb la jaqueta verda, en l'última cercavila de les Festes de Sant Sebastià en la que hi va participar, al gener de 2015. | Miquel Badia
La Torre
15 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:58h
El qui va ser president de la Germandat de Sant Sebastià de Matadepera i persona molt vinculada a entitats culturals del poble Joan Riba Casas ha mort aquest dissabte a Matadepera als 87 anys, informa Matadepera.cat. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dilluns 17 d'octubre a dos quarts de dotze del matí a l'Església de Sant Joan de Matadepera. 

Nascut el 25 de novembre de 1928, Joan Riba era fill de qui havia estat alcalde de Matadepera als anys seixanta Narcís Riba Arnau, sota el mandat del qual es va construir l'actual Ajuntament. Aficionat al cant i a l'òpera, va ser un dels responsables, l'any 1978, de la refundació de l'Agrupació Coral de Matadepera. La seva afició per les havaneres el va portar a formar l'any 1982, els Mariners de Riera on durant anys van coexistir dues generacions de cantaires abans que la més jove acabés consolidant-se i es convertís en el grup de referència que és actualment. També havia format part dels Amics del Teatre quan estaven dirigits per Delfí Busqueta i era un dels actors de repertori populars en les representacions que es duien a terme al poble. 

President de la Germandat de Sant Sebastià entre 1986 i 1988, era pare de qui va ser també president Narcís Riba i oncle dels també presidents Esteve Riba, Joan Garcia i Toti Garcia.