La CUP demana que Terrassa declari «non grats» els actes de l'Exèrcit

Ho fa arrel del concert programat per dijous que ve al Centre Cultural | També es posiciona en contra de les maniobres que han fet els militars al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt

La Torre
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:04h
Soldats fent maniobres a La Mola, el passat novembre
Soldats fent maniobres a La Mola, el passat novembre | C. G.
La CUP ha expressat aquest divendres la seva "sorpresa" pel concert de música que farà la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército, aquest dijous que ve a Terrassa, i proposa declarar-lo "non grat".

En un comunicat, els cupaires afirmen que "Centre Cultural i Exèrcit són dos mots que, junts, conformen un oxímoron". En nom de la cultura, diuen que "el desembarcament militarista a Terrassa és del tot desagradable i rebutjable". 

La CUP vol "denunciar i deslegitimar el militarisme, l'armamentisme, la despesa militar, l'actuació de l'exèrcit, l'aliança entre bancs i fabricants d'armes, la influència de lobbys en les polítiques de defensa militaristes", i també pretenen "crear una opinió pública favorable a la gestió pacífica dels conflictes i la cultura de la pau".

El partit continua dient que "resulta fastigós i molt cínic que sigui justament l'Exèrcit espanyol", que aquest dimecres, dia de la Hispanitat, "reivindicava la invasió de l'Amèrica Llatina i el seu passat imperialista". També afirma que "no deixa de ser l'Exèrcit que garanteix l'amenaça de la força per evitar el dret a l'autodeterminació de nacions sense estat, com els Països Catalans". Per això, els sembla lamentable "tacar un espai de cultura com el Centre Cultural amb la presència militarista".

La CUP acaba recordant que "les Forces Armades de l'Estat espanyol tenen un cost diari de 47 milions d'euros", i que "sembla que vulguin justificar la seva existència fent aquesta mena d'espectacles". Els cupaires proposaran que l'Ajuntament de Terrassa declari tant les pràctiques militars, com les que es van veure fa uns mesos a La Mola, com els esdeveniments de l'Exèrcit, actes "non grats" a la ciutat.