ERC Terrassa recorda Companys en l'aniversari del seu afusellament

Ho fa en un acte obert a tots els partits i entitats a la plaça de Lluís Companys, quan fa 76 anys del seu assassinat

Redacció
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:10h
Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC de Terrassa celebren aquest dissabte a la tarda un acte d'homenatge a la figura del president de la Generalitat Lluís Companys, afusellat fa 76 anys.

ERC i les JERC conviden a partits i entitats de la ciutat a sumar-se a l'homenatge aquest dissabte a la tarda, a partir de dos quarts de set de la tarda. L'acte es realitzarà, com és habitual, davant del monument a la plaça de Lluís Companys. 

Els republicans han valorat molt positivament l'experiència del 2015 per mostrar la unitat de totes les entitats i forces polítiques de la ciutat per recordar "l'assassinat de l'únic president democràticament escollit afusellat a la història d'Europa".

ERC considera que d'acord amb "el moment històric i polític que estem vivint actualment, homenatjar la figura de Lluís Companys va molt més enllà del rècord per qui fou president del nostre partit i ha de ser reivindicada com a patrimoni de tots els catalans i catalanes, també a la nostra ciutat".

El partit recorda també que aquest mes d'octubre la fiscalia general espanyola ha tornat a impedir la declaració dels 19 alts càrrecs imputats a l'Argentina per les seves responsabilitats durant la dictadura feixista, fet que "demostra un cop més que l'ombra del franquisme és molt llarga i que cal perseverar tots junts en el rècord, la reivindicació i la lluita per la llibertat com en el seu dia ho va fer el president Companys".
 
L'acte de la plaça de Lluís Companys és aquest dissabte, 15 d'octubre, a dos quarts de set de la tarda. Hi intervindran el diputat d'ERC al Parlament Marc Sanglas i el portaveu de les JERC a Terrassa, Oriol Guerrero. L'homenatge acabarà amb una actuació del cantautor Toni Marbà.