Llogar un pis a Terrassa és 25 euros més car que fa un any

El Centre és la zona on surt més car llogar un pis, i Les Arenes, Torre-sana i La Grípia, on és més econòmic

La Torre
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:22h
Ca n'Anglada i Les Escoles són les zones amb els lloguers més baixos
Ca n'Anglada i Les Escoles són les zones amb els lloguers més baixos | Txell Bigatà
Els lloguers a Terrassa són més cars ara que fa un any, concretament, trenta euros més cars. Així ho revelen les dades de l'informe trimestral de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa, que indica que el preu mitjà que es paga pel lloguer d'un pis a la ciutat està al voltant de 495 euros, mentre que l'any passat, també a data d'1 d'octubre, era de 470.

Les zones més cares continuen sent el Centre, amb molta diferència: el lloguer mitjà se situa en 588 euros, seixanta més que a la mateixa data del 2015. En segona posició es troba la zona de Les Fonts i Can Parellada, amb 519 euros de mitjana, i Sant Pere, el Pla del Bon Aire i Can Roca, amb 510.

En canvi, els lloguers més econòmics es troben a Les Arenes, Torre-Sana i La Grípia, amb 452 euros mensuals. De fet, aquesta és l'única xifra inferior a la de l'any passat, quan la mitjana era de quatre euros més.

Respecte el canvi trimestral, el preu ha patit un lleuger descens en els últims tres mesos. La Cambra preveu que els preus es mantinguin, i que a final d'any els preus dels lloguers estiguin al voltant dels 500 euros. També esperen que els preus puguin anar pujant per la manca de rendibilitat bancària dels estalvis i pels tipus d'interès fixos, que s'ofereixen per poc més de l'1%, tot i que l'excés d'oferta a Terrassa pot fer més lent aquest augment.