Els treballadors d'Unipost tornen a fer vaga per endarreriments en els sous

Durant dues setmanes fan tres hores diàries d'aturada per exigir cobrar a l'hora | L'empresa els deu diners de gener i febrer de 2014, el 80% de la paga d'aquest estiu i el 75% del sou de setembre

per Pere Fontanals , Manresa, 13 d'octubre de 2016 a les 16:24 |
Pancarta d'Unipost penjada al Parc Vila Closes, prop de la seu de Manresa | CGT
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per segona vegada en un mes, els treballadors de l'empresa de correspondència Unipost fan vaga a tot l'Estat per reclamar a l'empresa que es posi al dia amb els sous dels seus treballadors. "A dia d'avui, només hem cobrat el 20% de la paga d'estiu i el 25% de la nòmina de setembre", ha explicat la delegada sindical de CGT a la seu de a Manresa, Imma Mas. "Si mirem dos anys enrere no hi ha cap mes que ens hagin pagat a l'hora", conclou. Unipost té una seu a Terrassa.

A més a més, els treballadors també reclamen una rebaixa que se'ls va aplicar al sou i als plusos els mesos de gener i febrer de 2014. El març d'aquell any, el comitè format per UGT i USOC va signar un conveni en es rebaixava un 7% el sou i un 10% els plusos dels treballadors, però l'empresa ho va aplicar amb efectes retroactius des d'1 de gener. "El tema es va judicialitzar i la sentència ens va acabar donant la raó", explica Mas. Per tant l'empresa ha de retornar, també, aquestes rebaixes que va aplicar indegudament.


Com a la vaga convocada el passat mes de setembre, els treballadors faran tres hores d'aturada diària durant aquesta setmana i l'entrant."L'empresa té molt volum de feina, una feina que no ens atrapem, o sigui que el problema dels sous s'ha de deure necessàriament a una mala gestió, sinó no s'entén", raona Mas, que afegeix que "és tanta la feina que hi ha que fins i tot ens demanen fer hores extres pagades".

La paga de Nadal de 2015 la van acabar de cobrar aquest passat més de juny, "i la de juny, primer ens van dir que ens anirien pagant un 10% cada mes fins a l'abril de 2017, i ara diuen que intentarà que estigui pagada el desembre", explica la delegada sindical. Però recorda que "ens han fet altres promeses que no s'han acomplert".


Aquest mateix dijous hi ha hagut una reunió entre la representació dels treballadors i de l'empresa a Madrid per desencallar la situació. "S'han compromès en fer pagaments els propers dies, però no ens refiem", ha dit.

 

Arxivat a:
Societat, vaga, CGT, Unipost
Participació