El CN Terrassa afronta una primera fase d'Euro Cup exigent a Nàpols

El CN Posillipo Napoli italià, el Kinef Kirishi rus i l'OSC Potsdam alemany, rivals del conjunt de Dídac Cobacho en el retorn a Europa

Cobacho, Martín i Aguilar, en la roda de premsa prèvia a l'Euro Cup.
Cobacho, Martín i Aguilar, en la roda de premsa prèvia a l'Euro Cup. | CN Terrassa
La Torre
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 8:18h
El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa afrontarà el proper cap de setmana el retorn a Europa després de cinc temporades. Enquadrat en el grup D, el conjunt de Dídac Cobacho disputarà la primera fase de l’Euro Cup a Nàpols contra l’equip amfitrió, el CN Posillipo, el Kinef Kirishi rus i l’OSC Potsdam alemany. Els dos primers del grup accediran a la segona ronda. El club ha organitzat una roda de premsa prèvia a la participació continental que ha comptat amb la presència del president del CN Terrassa, Jordi Martín; de l’entrenador del sènior masculí de waterpolo del club, Dídac Cobacho; i del capità del sènior masculí de waterpolo Óscar Aguilar.
 
Una aposta per un equip "que promet molt"
 
El president Jordi Martín ha manifestat en la intervenció inicial que valia la pena tornar a competir a Europa, fent una aposta així "per un equip que promet molt". "Tal com vam dir en la campanya electoral, situem l’esport en el centre de la nostra gestió. Entenem que allò que s’aconsegueix a dins de la piscina, en aquest cas un quart lloc a la lliga, ha de tenir la seva recompensa esportiva, la participació en l’Euro Cup". Martín ha anunciat que el club intentarà mantenir aquesta línia de cara al futur. "Si un èxit esportiu comporta participació europea, estudiarem la situació i buscarem els recursos necessaris per fer-ho possible".
 
El president ha explicat que s’ha creat una partida específica en el pressupost per aquesta presència a l’Euro Cup que s’ha nodrit d’aportació procedent del capítol de publicitat i de la contribució de diverses empreses col·laboradores (Vyc Industrial, Neteges Coral, Juan Suñe, DS, Consmogar Egara, Palau Solsona i Restaurant Roca). Martín també ha agraït a l’Ajuntament de Terrassa i a la Secretaria General de l’Esport el seu suport. 
 
La segona fase, a Terrassa
 
En cas que l’equip superi la primera ronda, el club organitzaria la segona fase, que es desenvoluparia entre el 28 i el 30 d’octubre, també en format de lligueta de grup. El president ha detallat que existeix un preacord amb la LEN perquè Terrassa sigui una de les dues seus d’aquesta segona ronda.
 
El debut contra el Kirishi, clau
 
El tècnic Dídac Cobacho ha afirmat que la clau de la classificació passa pel primer partit contra el Kirishi rus. "És vital. Per aquí passa tot. Se’ns complicaria molt la situació si no guanyem". L’entrenador egarenc ha subratllat que el conjunt rus ha perdut cinc jugadors titulars de l’any passat, però que conserva el potencial físic que el caracteritza. Quant a la resta de rivals, Cobacho considera que el Posillipo és l’equip més potent. "Compta amb jugadors montenegrins i grecs i reuneix alguns internacionals italians. Aposta clarament per guanyar la competició". Pel que fa al Potsdam alemany, Cobacho confessa que és l’equip que coneix menys. "Sabem que està integrat per jugadors joves que després passen a equips alemanys de més nivell". El tècnic terrassenc ha remarcat que, per a un equip jove com el CN Terrassa, l’experiència europea suposa "un salt qualitatiu molt gran. Veus com el treball de tres mesos surt en tres dies". Respecte a les aspiracions de l’equip, no hi posa límits. "És un equip amb molta gana, capaç del millor".
 
El capità Óscar Aguilar creu que els més joves de l’equip arriben preparats a la cita. "Jo sóc un privilegiat, atès que ja vaig jugar a Europa en l’anterior etapa. Alguns dels meus companys han palpat la internacionalitat a nivell de selecció, de manera que tenen capacitat per afrontar en bones condicions una competició europea". Aguilar destaca "l’ambició i les ganes" que transmet el grup. "Estem molts centrats, endollats des d’ara mateix. Ja estem pensant en el primer quart del partit contra el Kirishi".