Els aragonesos de Terrassa celebren el dia de la Mare de Déu del Pilar

El 12 d'octubre se celebra la festivitat de la patrona aragonesa

La Mare de Déu del Pilar, durant la ofrena de flors que se li fa a Saragossa
La Mare de Déu del Pilar, durant la ofrena de flors que se li fa a Saragossa | Wikimedia Commons
La Torre
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:50h
El 12 d'octubre és, a part de moltes altres coses, el dia de la Mare de Déu del Pilar, patrona de Saragossa i de l'Aragó. És per això que la comunitat aragonesa de Terrassa viu amb intensitat aquesta data, i ho fa amb diversos actes.

El mateix dimecres, el Centro Aragonés de Terrassa farà les tradicionals ofrenes florals a la Mare de Déu del Pilar, a la Plaça Vella, a partir de les deu del matí. A partir de dos quarts de dotze, al mateix lloc, serà el torn d'una ballada de sardanes, amb l'agrupació sardanista Amunt i Crits.

A partir de les dotze del migdia, a la Catedral del Sant Esperit s'hi celebrarà la Missa baturra, cantada pel grup folklòric aragonès "Los pilares de Aragón". A la sortida, els Bandolers i els Trabucaires de Terrassa dispararan les salves d'honor a la Mare de Déu, i a continuació, els grups de ball del Centro Aragonés ballaran jotes de dansa i de ronda.  La jornada de dimecres acabarà amb un dinar de germanor, a les dues del migdia, a la seu del Centro Aragonés, al carrer Doctor Pearson, 122.

D'altra banda, el cap de setmana també tindrà actes de celebració. Dissabte, a les onze del matí, se celebra un festival infantil a la mateixa seu del Centro Aragonés. I a les set de la tarda, una ronda aragonesa sortirà de l'Ajuntament, al Raval de Montserrat, i anirà en cercavila fins el local, amenitzat per balladors de jotes.

Pel que fa a diumenge, a dos quarts de sis de la tarda el grup Aires de Aragón representarà l'obra "La parentela de Lucas", a la seu del carrer Doctor Pearson.