El Cinema Catalunya projecta aquest dijous el documental «Astral»

Es tracta d'una sessió solidària del primer llargmetratge del programa de televisió "Salvados" | La recaptació íntegra anirà destinada a l'ONG Proactiva Open Arms

La Torre
12 d'octubre del 2016


El Cinema Catalunya projecta aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre, el documental Astral, dirigit pel periodista Jordi Évole, que difon les tasques humanitàries de salvament de l'organització Proactiva Open Arms al Mediterrani.

Es tracta d'una projecció solidària, fruit d’un acord de la Junta de Portaveus a iniciativa de Terrassa en Comú, per sumar-se a la crida del programa de La Sexta "Salvados" a exhibidors i sales de cinema per estrenar aquest documental prèviament a la seva emissió per televisió, amb la finalitat de finançar la tasca d'aquesta organització en aigües mediterrànies.

El preu de l'entrada per a veure el documental serà de cinc euros i la recaptació anirà íntegrament destinada a Proactiva Open Arms. Les entrades ja es poden adquirir al mateix cinema (carrer Sant Pere, 9, de Terrassa). L'acte comptarà amb una presentació del regidor de Comunicació, Jordi Flores, i de la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Maruja Rambla.

La primavera d'aquest any, Proactiva Open Arms va rebre la donació d'un veler de luxe, l'Astral, que ha convertit en un vaixell de vigilància i salvament pel Mediterrani, ajudant a les persones que intenten arribar a Europa amb embarcacions precàries i que sovint perden la vida en el seu intent. L'equip de Jordi Évole va participar en la primera missió de la nau Astral, prop de la costa de Líbia. El documental és la primera experiència cinematogràfica de l'equip del programa "Salvados", ja que es tracta del primer llargmetratge que han rodat i que es projectarà a desenes de cinemes de tot l'estat.