Els mitjans audiovisuals públics de Terrassa tindran un consell assessor

Sis entitats cíviques de la ciutat, escollides per sorteig, hi tindran representació | El Consell vol garantir la professionalitat dels mitjans

El sorteig de les entitats que seran al Consell Consultiu Assessor dels mitjans públics audiovisuals, aquest dilluns
El sorteig de les entitats que seran al Consell Consultiu Assessor dels mitjans públics audiovisuals, aquest dilluns | Ajuntament de Terrassa
La Torre
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:28h
Els mitjans públics audiovisuals tindran un Consell Consultiu i Assessor format, en bona part, per representants de les entitats terrassenques. Les seves funcions, tot i que no seran vinculants, seran promoure l'estatut professional dels mitjans de comunicació, elaborar informes i fer les tasques consultores i assessores que se li demanin.

El consell, segons el Reglament, estarà format per un representant de cada grup municipal, tres professionals acreditats en la comunicació general i/o local, dos treballadors de la Societat Municipal de Comunicació i un del servei d'Imatge i Comunicació de l'Ajuntament, escollits, aquests, pels mateixos treballadors. A més, hi ha sis llocs per a sis entitats terrassenques, escollides per sorteig entre totes les associacions que mostressin interès.

Les sis entitats, triades aquest dilluns en un sorteig, han estat els Minyons de Terrassa, la Companyia 8, l'Associació de Residents Senegalesos, el Centre Parroquial de la Santa Creu, l'Associació Vincles i Arts i l'Associació Sopar d'Assegurances Ciutat de Terrassa.

En cas que alguna d'aquestes entitats renunciés, hi ha set agrupacions suplents: l'Espai Sacra, l'Associació La Oka, l'Esplai Bonaire, la Coordinadora d'Entitats Andaluses de Terrassa, la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa, l'Associació de Professionals de l'Audiovisual Català i l'Associació de Veïns de Les Carbonelles.

El ple municipal haurà d'aprovar aquests nomenaments, tot i que ja va aprovar, el mes de juliol, el reglament dels mitjans públics i, amb aquest, la creació d'aquest consell consultiu.