L'expresident i l'exgerent del Consell Comarcal, a judici per un presumpte delicte de prevaricació

Se'ls acusa d'un de nomenar de manera irregular el director de Mercavallès

Antoni Rebolleda, en una imatge d'arxiu
Antoni Rebolleda, en una imatge d'arxiu | PSC
Redacció
08 d'octubre del 2016
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha fet públic que l'expresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Antoni Rebolleda, i l'exgerent, Americo Ologaray, seran jutjats pel nomenament irregular de Jose Manuel Piedrafita com director de Mercavallès. El procediment es va iniciar al gener del 2014, quan el concessionari del restaurant de Mercavallès, Antonio Ramirez, va interposar una denúncia als Jutjats de Terrassa, pel presumpte nomenament irregular de José Manuel Piedrafita pel càrrec de director de Mercavallès a l’any 2007.

A la denúncia es deia que el Consell Comarcal del Vallès Occidental no va respectar els preceptes que estableixen els sistemes d'accés i els requisits que s'exigeixen, i que s’havia fet un nomenament a dit. Això va comportar que el Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Terrassa iniciés una investigació, decretés el secret de sumari, i els mossos inclús arribessin a entrar per sorpresa al Consell Comarcal per intervenir la documentació relativa a aquesta contractació.

"El procediment, si bé no està dins de l’anomenat cas Mercuri, si guarda relació amb el mateix, i en concret amb la peça relativa a les col·locacions irregulars al Consell i al Consorci per a l'Ocupació i Promoció Econòmica i al Consorci de Gestió de Residus, on s’investiguen com es col·locava irregularment a personal afí a l'exalcalde de Sabadell, Sr. Manuel Bustos, i on també estan imputats altres alts càrrecs com en Juli Boadella, exsecretari del Consell comarcal, o el Sr. Paco Fernandez Ortega, ex-gerent dels diferents consorcis comarcals", assenyala el col·lectiu en un comunicat. A més, hi ha converses telefòniques on el propi Bustos nomena a Piedrafita i el seu càrrec de director de Mercavallès, en relació a la col·locació d’altres persones.

Piedrafita, que va ser regidor d'Esports de Sabadell amb Antoni Farrés, va presentar-se l'any 1999 com a independent en les llistes del PSC. Després d'ostentar aquest mateix càrrec sota l'alcaldia de Manuel Bustos, va ingressar al PSC on va ser membre de l'executiva local i primer secretari del partit a Sabadell fins a març de 2012. També va ser, en la temporada 2004-2005, president del Centre d' 'Esports Sabadell.

"Després de la instrucció judicial, s’han trobat suficients indicis de comissió de delicte, i el fiscal ha formulat escrit d’acusació. El denunciant, Sr. Ramírez no va poder personar-se com acusació particular a aquesta causa per decisió judicial, però si compareixerà com a testimoni", afegeix el comunicat. Així, els tres alts càrrecs, estan acusats d’un delicte de prevaricació. El judici tindrà lloc el dia 31 de gener de 2017, al Jutjat de lo Penal nº. 3 de Terrassa.