Les Converses del Mercat de Treball apropen els aturats a les empreses

Més de 150 persones en recerca de feina es posen en contacte amb empreses gràcies a aquesta trobada organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Les Converses del Mercat de Treball van fer un ple absolut.
Les Converses del Mercat de Treball van fer un ple absolut. | CCVOC
La Torre
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:21h
La quarta edició de les Converses del Mercat de Treball, celebrada ahir a Barberà del Vallès, ha estat un èxit de participació. Més de 150 persones van participar ahir a l'activitat, que posava en contacte empreses amb persones que busquen feina o que estan a l'atur. La convocatòria ha tingut un gran èxit i els participants n'han fet una valoració molt positiva.

En total, 32 empreses van muntar un estand informatiu on assessoraven les persones i recollien currículums i sol·licituds de feina segons els perfils que requerien. Les persones participants es van poder moure pels diferents estands i conversar amb els representants de les empreses per conèixer el tipus de perfil que cerquen en les seves contractacions.

Durant la inauguració, l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, va afirmar que "tot el que avui descobrireu serà de vital importància per poder encarar la vostra recerca de feina, heu de pensar que no només estarà en joc la vostra subsistència econòmica, sinó també la vostra carrera professional, les vostres relacions laborals i socials". També ha afegit que "en aquest Cicle de Converses del Mercat de Treball es té per objectiu, entre molts d'altres, fer una profunda reflexió sobre el què busqueu quan cerqueu feina, diferenciant entre el què voleu i el què necessiteu. I això és una manera clara de visualitzar el futur i encarar-lo amb el realisme del que podeu fer i l'entusiasme d'identificar les necessitats per aconseguir els vostres objectius".

Per la seva banda, el conseller comarcal de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Carles Paredes, ha fet una valoració de les darreres dades de l'atur a la comarca i ha agraït a les persones assistents "la seva activa implicació en la recerca de feina en fòrums com les converses del mercat de treball que us poden ser molt útils per determinar els vostres objectius i per tenir un contacte directe amb els contractants". Paredes també ha agraït a les empreses "la predisposició per innovar en aquest àmbit, amb activitats com aquesta, que ens aporten el valor de la comunicació directa entre les persones que busquen feina, o que volen canviar de feina, i les empreses que necessiten perfils professionals específics".

El Cicle Converses del Mercat de treball està format per una jornada i un seminari monogràfic que la complementen on es treballen aspectes relacionats amb el món laboral.  Es va iniciar l'any 2013, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) en col·laboració amb els Serveis d'Ocupació dels Ajuntaments de la comarca en el marc d'un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona.