El Museu de la Pagesia de Castellbisbal dedica l’àlbum de cromos als traginers

L'àlbum es distribuirà a totes les escoles del municipi i mostra dotze objectes del Museu relacionats amb aquest ofici

Detall de la portada de l'àlbum de cromos del Museu de la Pagesia
Detall de la portada de l'àlbum de cromos del Museu de la Pagesia | Aj. Castellbisbal
La Torre
09 d'octubre del 2016
El Museu de la Pagesia de Castellbisbal ja ha publicat l'àlbum de cromos d'aquest curs 2016-17, com ha fet altres anys. Aquesta edició està dedicada a difondre la feina dels traginers.

L'àlbum es titula "12 mesos, 12 traginades", i mostra dotze peces del Museu relacionades amb els carros, els carreters i els animals de tir. Com en altres anys, l'àlbum té 12 pàgines, una per cada mes. A cadascuna, hi ha un cromo amb una peça del Museu relacionada amb els carros, els animals i amb les antigues formes de transport de productes i mercaderies.

Alguns dels objectes que s'hi mostren són fàcils de reconèixer, com els guarniments o les ferradures, però d'altres són més desconeguts, com el corbell o el bast, elements que servien per fixar la càrrega al damunt de les mules i els cavalls.

El regidor de Cultura de Castellbisbal, Sergi Bonilla, ha explicat que amb aquest àlbum de cromos "volem donar a conèixer un ofici que, avui en dia, cau cada cop més en l'oblit, no només en l'àmbit de l'ofici, sinó també amb la manifestació cultural de la festa dels traginers".

La publicació de l'àlbum ha coincidit amb l'inici del curs escolar per la intenció divulgativa que té. Per aconseguir que arribi al major nombre de llars, l'àlbum es distribuirà a totes les escoles del municipi, entre els alumnes de 3 a 12 anys. També es podran aconseguir gratuïtament al Museu de la Pagesia i a la recepció del Centre Cultural Els Costals.