Sis nens amb mobilitat reduïda pugen a la Mola amb cadires tot-terreny

Aquest diumenge, sis infants vinculats a l'Associació Todos con Max y Aleix, contra la histiocitosi, pujaran a la Mola amb cadires Joëlette

Les cadires Joëlette permetran que sis nens pugin a la Mola
Les cadires Joëlette permetran que sis nens pugin a la Mola | Joëlette and Co.
La Torre
08 d'octubre del 2016
Sis nens amb mobilitat reduïda pujaran amb cadires de rodes tot terreny aquest diumenge a la Mola, el cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Aquesta ascensió permetrà que aquests sis infants puguin gaudir de la muntanya amb els seus amics i familiars.

Aquesta pujada l'organitza l'Associació Todos con Aleix y Max, contra l'histiocitosi, que va demanar ajuda a la Casa Nova de l'Obac. La Diputació de Barcelona i l'empresa CIMA, que gestiona l'espai, van iniciar, amb l'associació, una cerca de cadires tot terreny més enllà de les dues que té l'ens provincial. Es tracta de cadires Joëlette, d'una sola roda que, amb l'ajut d'acompanyants, permet la pràctica del senderisme a persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda.

A més de Todos con Aleix y Max, també hi participen l'Associació Rodamunt, especialitzada en el foment de l'accessibilitat a la muntanya amb cadires adaptades, que aporta dues joëlettes i cinc voluntaris experts; la fundació AVAN, Amics de la Neurologia, que aporta una altra cadira, i la Creu Roja, que també n'aporta una i un voluntari.

La pujada a la Mola començarà a les 9 del matí als entorns de Can Robert i es farà per la pista fins a Can Pobla. Després s'enllaçarà amb l'històric camí dels Monjos fins a la Mola. En total, es preveu l'assistència d'unes 200 persones, majoritàriament voluntaris de l'Associació Todos con Aleix y Max, i de la resta d'entitats implicades. El retorn cap a Can Robert es farà a les 16h, després d'un dinar comunitari.