L'Escola Oficial d'Idiomes de Terrassa comença el curs amb 1.800 alumnes

Estaran repartits en 73 grups d'anglès, alemany, francès, italià i àrab | És la més gran de les quatre EOI del Vallès Occidental

La Torre
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 0:17h
L'Escola Oficial d'Idiomes de Terrassa
L'Escola Oficial d'Idiomes de Terrassa | Google Maps
L'Escola Oficial d'Idiomes de Terrassa ha començat aquesta setmana el seu vint-i-tresè curs amb 1817 alumnes – tot i que la matrícula segueix oberta fins a finals d'octubre – repartits en 73 grups. L'idioma estrella de l'escola és l'anglès, amb 26 grups, seguit de l'alemany, amb 17, 15 de francès, 9 d'italià i sis d'àrab.

En el cas de l'anglès, el francès i l'alemany, els estudiants poden arribar a assolir el nivell C1 del Marc Europeu Comú de Referència, un nivell amb el qual es pot, teòricament, tenir èxit en gairebé tots els intercanvis comunicatius, entendre el doble sentit i el rerefons cultural de l'idioma i es pot treballar en la llengua estrangera.

L'italià, però, només s'estudia a Terrassa fins el nivell B2, que s'assoleix al cinquè curs, i de l'àrab només se'n fa fins el B1, el tercer curs. Per a completar els altres nivells, els alumnes han de desplaçar-se a altres centres, com l'escola de Drassanes, a Barcelona.

La tendència en la demanda d'aquests dos idiomes és a la baixa en els últims anys, com també ho és en l'alemany, després que en els anys centrals de la crisi hi hagués un augment per les possibilitats laborals que oferia. L'anglès, però, segueix sent l'idioma més sol·licitat, tot i que la major demanda ara està en els cursos superiors i no, com ho era fa quinze o vint anys, en els bàsics.

La majoria dels alumnes de l'escola són terrassencs, tot i que una bona part són també de la resta de municipis del Vallès Occidental. La de Terrassa és una de les quatre EOI de la comarca, i la que més idiomes ensenya: a Sant Cugat s'hi fan cursos d'anglès i alemany, a Rubí, d'anglès i francès, i a Sabadell s'hi ensenyen l'anglès, el francès, l'alemany i el català per a estrangers. A més, l'EOI de Terrassa també rep alumnes del Baix Llobregat nord, ja que a Martorell només s'hi fan classes d'anglès i d'alemany.

A més, l'Escola ofereix altres tipus de formació: els cursos d'estiu durant el juliol, que tenen un èxit notable, i els monogràfics que s'organitzen sobre un aspecte d'una llengua, durant el curs. Aquest, per exemple, l'EOI de Terrassa ofereix un monogràfic sobre el dialecte marroquí de l'àrab o un curs per a refrescar l'anglès a qui hagi perdut el contacte amb la llengua.

L'evolució des que va obrir l'escola és notable: el 1994, quan va començar a funcionar, tenia quatre professors – dos d'anglès, un de francès i un d'alemany – amb 337 alumnes repartits en dotze grups de nivell bàsic.