El Museu de Terrassa ja es pot visitar amb el mòbil gràcies a «Visitmuseum»

L'aplicació mostra en diferents idiomes els atractius dels equipament culturals

Interior del Castell-Cartoixa de Vallparadís, una de les seus del Museu de Terrassa.
Interior del Castell-Cartoixa de Vallparadís, una de les seus del Museu de Terrassa. | Museu de Terrassa
La Torre
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 08 d'octubre a les 0:37h
El Museu de Terrassa s'ha integrat en la nova plataforma per a dispositius mòbils Visitmuseum, que vol ser una eina per al públic turista interessat en la cultura i el patrimoni. El Museu ha integrat les seves cinc seccions, que són el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d'Ègara, la Torre del Palau i Centre d'Interpretació de la vila medieval de Terrassa i el claustre del convent de Sant Francesc. En el cas del Castell Cartoixa de Vallparadís i de la Casa Alegre de Sagrera, les persones usuàries de l'aplicació trobaran els diferents àmbits o una proposta de recorregut per les sales o espais. A més, també es presenten objectes destacats de cadascuna de les seccions del museu.

Visitmuseum és una eina que ofereix una breu presentació de l'equipament museístic i de les seves seccions, un recorregut pels principals àmbits temàtics i una mirada detallada a alguns dels objectes més destacats. També presenta les dades pràctiques per a la visita i els enllaços per saber-ne més o poder compartir l'experiència a les xarxes socials. L'aplicació, que es pot trobar en català, castellà, occità aranès, anglès i francès, localitza el museu més proper i permet descarregar el contingut al dispositiu mòbil, seleccionar l'idioma i escanejar els codis QRs dels museus. Actualment, aquesta eina disposa d'informació sobre 156 equipaments museístics i més de 1.300 registres d'objectes de museus.

Es pot utilitzar la paltaforma mitjançant dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) en qualsevol dels dos sistemes operatius, Android o iOS. Un dels avantatges principals és que l'aplicació es pot descarregar en el dispositiu i es pot utilitzar sense connexió a Internet. A més, es pot consultar a través del web adaptatiu dissenyat per adaptar-se a les dimensions de la pantalla de l'aparell. Visitmuseum és accessible de manera gratuïta.

La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha estat finançada íntegrament per l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET).