Mireia Comas: «No m'esperava aquest èxit, però estic encantada»

La fotògrafa terrassenca, autora de la fotografia del petó a les manilles del 3 de 10 dels Minyons, està "atabalada" per l'èxit, però espera treure'n un rèdit professional

Joaquim Albalate
05 d'octubre del 2016
Actualitzat el 06 d'octubre a les 10:43h
Detall de la famosa fotografia del petó al 3 de 10 de Minyons
Detall de la famosa fotografia del petó al 3 de 10 de Minyons | Mireia Comas
Darrere de la fotografia castellera més famosa de la setmana, la del petó a les manilles del 3 de 10 dels Minyons de Terrassa a la Mercè, hi ha la Mireia Comas, castellera de tota la vida i que ha estat anys fent fotografies als Minyons de Terrassa - de les quals n'acaba de sortir un llibre, Els castells no són per a princeses.

Comas diu que no s'esperava aquest èxit. "Era la primera actuació de Minyons que anava aquest any després de tres anys anant-hi cada setmana, perquè no em volia perdre el primer 3 de 10 que veia Barcelona", diu. Les fotos les feia per tenir-les, com la resta que ha fet de castells, però no descarta posar-les a la venda.

Sobre la fotografia en qüestió, Comas afirma que "vaig fer una foto amb gran angular de l'aleta, perquè volia tenir-la amb tota la plaça i tota la façana de l'Ajuntament", i després va agafar el teleobjectiu per a captar algun detall de la descarregada i la celebració, quan es va trobar amb el petó. Tot i la força de la imatge, a ella no li acabava de fer el pes. "No estava segura de penjar-la, perquè alguna cosa no m'agradava, però ja veig que vaig fer bé de pujar-la".
 

La fotografia de Mireia Comas de l'aleta del 3 de 10 dels Minyons a Barcelona Foto: Mireia Comas



Mireia Comas, que professionalment es dedica a la fotografia de nadons, no s'esperava aquest èxit. "Estic flipant, em truquen de tots els mitjans i tinc la sensació de repetir el mateix un cop i un altre", diu rient. "Però estic encantadíssima de parlar i de que tothom en truqui, sobretot si es tracta de la meva feina i de la meva passió".

Comas també espera que aquest èxit, que l'ha portat a ser fins i tot Trending Topic a Twitter, l'ajudi professionalment. "Aquí les coses no estan per tirar coets i vull obrir-me a l'exterior, i espero poder trucar i dir, ei, sóc la de la foto que va ser viral!", afegeix. "Espero que serveixi d'alguna cosa l'estrés d'avui, encara que demà ja no se'n recordarà gairebé ningú", afegeix Comas.
 

Dos castellers dels Minyons celebren amb un petó el 3 de 10 descarregat a Barcelona Foto: Mireia Comas