Les obres de Terrassa Plaça permeten el soterrament d'una línia d'alta tensió

La promotora firma un conveni amb Endesa Energia per a encarregar-se d'enretirar la torre d'alta tensió de l'avinguda del Vallès

La Torre
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:39h
Les obres del centre comercial Terrassa Plaça avancen a bon ritme.
Les obres del centre comercial Terrassa Plaça avancen a bon ritme. | T.P.
Les obres del futur parc comercial Terrassa Plaça permetran el soterrament de la línia d'alta tensió de l'avinguda del Vallès. La promotora del projecte, Citygrove, ha signat un conveni amb Endesa Energia per tal d'encarregar-se d'enretirar la torre d'alta tensió entre la parcel·la del centre comercial i l'avinguda.
 
El conveni contempla la cessió del projecte, els permisos i totes les instal·lacions de xarxes executades a l'avinguda del Vallès amb l'objectiu de que la promotora realitzi el soterrament de la línia. Posteriorment, Citigrove cedirà a la companyia les noves infraestructures ja soterrades per tal que puguin donar servei a d'altres clients.
 
Les obres del parc comercial, que porta a terme l'empresa catalana Vopi4, es van iniciar a finals de juliol. Des d'aleshores ja s'han completat pràcticament la fase de moviments de terres i de cimentació, que culminaran durant el mes de novembre. Per al projecte s'ha optat per un sistema de cimentació profunda a base de puntals de base eixamplada o acampanada. Paral·lelament, s'ha començat a executar els treballs pertanyents al drenatge dels terrenys i la construcció de la xarxa de sanejament. A finals d'aquest mes està previst que s'iniciï la fase de l'estructura del futur parc comercial.
 
Terrassa Plaça, que vol servir d'element dinamitzador especialment a la seva àrea més pròxima, entre els barris de Montserrat, Torre-sana, Vilardell i Ca n'Anglada,  urbanitzarà uns 30.000 m² i donarà feina a més d'un miler de persones,amb la previsió d'inaugurar-se la tardor del 2017.
 
El parc, totalment obert, podrà comptar amb 14 locals comercials, entre els quals hi haurà les firmes Mercadona, Bricomart, Maxcolchon, de productes per a mascotes Kiwoko i la de material esportiu Sprinter. Per facilitar la mobilitat a la zona, Terrassa Plaça comptarà amb més d'un miler de places d'aparcament per a cotxes, a més de reforçar-se l'accés amb una nova línia d'autobús i amb un aparcament per a 70 bicicletes, segons han anunciat els promotors.