La CUP critica l'exposició de cotxes a la Rambla per la fira Denim Street Life

Demana que les futures edicions de la fira del texà no coincideixin amb el festival TNT d'arts escèniques

Automòbils exposats a la Rambla durant la fira Denim Street Life.
Automòbils exposats a la Rambla durant la fira Denim Street Life. | CUP
La Torre
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:42h
La CUP torna a queixar-se de la fira Denim Street Life. La crítica s'ha accentuat després de la celebració de l'esdeveniment aquest cap de setmana, i se centra en dos aspectes: la utilització de la Rambla per a la promoció d'automòbils i la coincidència amb el festival TNT.

"Enguany s'ha produït un fet summament desagradable: l'Ajuntament ha convertit una bona part de la Rambla en un pàrquing de cotxes", ha criticat la CUP.  Segons la regidora Maria Sirvent, "no és ja que el món del texà i el cowboy sigui absolutament aliè a la història de Terrassa, sinó que ara aprofiten la fira per promocionar el sector automobilístic i vendre cotxes". Segons la CUP, malgrat que les marques involucrades hagin pagat la taxa corresponent, l'exposició dels vehicles a la Rambla "ha degradat l'espai públic, tornant-lo desagradable per a les veïnes i passejants en general". Des de la formació anticapitalista insten l'Ajuntament de Terrassa a no impulsar ni permetre estands automobilístics en les futures ocasions de la Fira Denim.

En segon lloc, la CUP ha criticat la coincidència temporal de la fira Denim Street Life amb el festival TNT d'arts escèniques. "Creiem que la Denim fa deslluir el festival de teatre TNT, el qual hauria de ser l'autèntic i únic protagonista del cap de setmana a la ciutat", afirmen en un comunicat. "En coincidir amb altres esdeveniments, la seva atenció mediàtica i institucional es dispersa", argumenta la regidora Sirvent per defensar el TNT. Per això, des de la CUP proposen que no es faci coincidir les dues fires o, filant més prim, tampoc amb la Fira del Dibuix, que també va tenir lloc aquest cap de setmana a la plaça Vella.

La CUP Terrassa qüestiona que sigui bo concentrar-ho tot en un cap de setmana i afirma que és una "evidència" que "la Denim no ha atret cap visitant d'altres ciutats". "En tot cas, ha fet que la població dels barris s'hagi desplaçat al Centre. O sigui, tenim un desplaçament del consum: em comptes de comprar al barri, la gent ha fet compra al Centre", conclou Maria Sirvent.