Ficosa i Panasonic produiran conjuntament un producte a Viladecavalls

Es tracta d'un retrovisor interior que incorpora la funció de telepeatge, amb el qual es podran fer els pagaments dels peatges d'autopista de forma automàtica i sense aturar el vehicle

La Torre
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:52h
La planta de Ficosa a Viladecavalls.
La planta de Ficosa a Viladecavalls. | Ficosa
Ficosa i Panasonic han tancat el primer contracte d’un producte desenvolupat conjuntament. Ambdues companyies produiran per a un important fabricant europeu (OEM) un retrovisor interior que incorpora la funció de telepeatge, amb el qual es podran fer els pagaments dels peatges d’autopista de forma automàtica i sense aturar el vehicle. El projecte, que tindrà una durada de set anys, està valorat en 50 milions d’euros i serà produït a la planta de Ficosa a Viladecavalls. Ficosa és un proveïdor global que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de visió, seguretat, connectivitat i eficiència d’alt contingut tecnològic per a l’automoció i la mobilitat.
 
Xavier Pujol, conseller delegat de Ficosa, destaca: "Estem molt satisfets ja que durant el primer any de l’acord amb Panasonic, a més d’haver presentat productes desenvolupats conjuntament, hem aconseguit guanyar el nostre primer contracte conjunt". I afegeix: "Aquest projecte és un clar exemple del gran potencial que ens ofereix aquesta aliança, dotant-nos de la massa crítica necessària per a posicionar-nos al capdavant de la transformació que està vivint el sector de l’automoció".
  
Dirigit al mercat japonès, aquest retrovisor interior permet gestionar el pagament de peatges d’autopista al’integrar un sistema de telepeatge amb targeta de crèdit. En aquest sentit, el retrovisor disposa d’una ranura per a que l’usuari hi insereix-hi la targeta de crèdit i incorpora una petita pantalla a la part superior que informa de la quantitat a abonar. Com explica Mercedes Pujol, directora de la unitat de negoci de Sistemes de retrovisor, "aquesta funcionalitat addicional va més enllà del simple pagament, ja que el mirall es comunica amb l’estació de peatge i és capaç de transmetre aquesta informació al sistema de navegació del vehicle per complementar la comunicació vehicle-infraestructura (V2l)".
 
Per a aquest projecte, Panasonic ha desenvolupat el mòdul de lectura de la targeta de crèdit, mentre que Ficosa s’ha encarregat de l’electrònica que gestiona tot el sistema, de tots els components estructurals i estètics del retrovisor així com del desenvolupament d’un component d’il·luminació que incorpora el mirall.