A l'atenció de l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart i el regidor Marc Armengol

Sergi Marzà Solé
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:16h
Vull dirigir-me a vostès senyors per tractar un tema de seguretat ciutadana. Primer de tot voldria posar-vos en situació i si se'm permet, voldria convidar a una reflexió final. Jo visc a Sant Pere Nord, un barri de Terrassa on aparentment tot és molt tranquil, però el que vull fer públic és la inseguretat que es respira en tema transit.

En els últims mesos hem vist com aquest barri ha sigut protagonista de múltiples casos d'atropellaments, accidents de trànsit, etc. Sense anar més lluny jo circulo amb bicicleta i tot i ser zona 30 no em sento segur.

Jo tinc necessitat de circular amb bicicleta per anar a estudiar a Can Jofresa, un barri que està molt lluny per anar caminant, i les senyalitzacions de la zona 30 o carril bici noto que són insuficients.

El cas pràctic és que jo segueixo el carril bici que puja pel carrer de Provença fins a arribar a la Rambla Francesc Macià. Aquest carril bici està situat en un carrer de sentit contrari per als cotxes. Molts cops trobo que cotxes envaeixen el carril i pateixo risc d'atropellament. Un cop arribo a la cantonada amb Rambla Francesc Macià trobo una cruïlla on els cotxes circulen per la meva esquerra. A la vegada aquests cotxes no saben que el carril bici puja per la dreta i segueixen endavant, sofreixo risc d'atropellament per segona vegada. Un cop puc seguir pujant arribo a avinguda de Béjar, un altre punt protagonista de múltiples accidents. La motivació que m'ha fet escriure aquestes línies és perquè avui dia 25 de setembre de 2016 prop de les 12:10 del matí he sentit una altra frenada amb un cop final a l'avinguda de Béjar. L'accident més recent que va succeir va ser el 19 de setembre de 2016 en aquest mateix punt. Una col·lisió frontal entre dos turismes. A la cantonada de Carrer Pompeu Fabra amb avinguda de Béjar hi ha un gran nombre d'accident i riscos d'atropellament que podrien solucionar-se amb d'instal·lació d'un semàfor "amb botó", ja que no hi ha una gran afluència de vianants però els que ho fan es amb por de no ser atropellats, m'incloc. També vull demanar una solució quant a la senyalització del carril bici del carrer Provença. Només reforçar la senyalització en tot el carrer i especialment en la cantonada amb Rambla Francesc Macià.

Suposo que cap veí del barri ha reivindicat aquestes necessitats i per això no s'han pres mesures i per això ho faig jo. Si fos el cas que ja hi ha veïns que han reivindicat el que he exposat anteriorment, voldria demanar que aquests projectes que he esmentat es duguessin a terme com més aviat millor.

Sergi Marzà Solé