UNIVERSITATS

José Manuel González-Méijome rebrà el Premi a l'Optometrista de l'Any

La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa de la UPC atorgarà el guardó aquest dimecres, en el marc de la inauguració del curs

per La Torre, 27 de setembre de 2016 a les 10:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimecres, 28 de setembre, a les 12. 30h, tindrà lloc al conjunt medieval de la Seu d'Ègara (carrer de la Rectoria, 16, Terrassa) la inauguració oficial del curs acadèmic 2016-2017 de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya. En el decurs de l'acte, el degà de la Facultat, Joan Gispets; el president del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa, i la presidenta de l'Associació Catalana d'Optometria i Teràpia Visual, Roser Villena, lliuraran el Premi Internacional a l'Optometrista de l'Any 2016 a l'investigador i professor José Manuel González-Méijome, que impartirà la lliçó inaugural del nou curs acadèmic "L'optometrista improbable".
 

José Manuel González-Méijome es va diplomar, amb premi extraordinari, com a òptic optometrista l'any 1997 a la Universidad de Santiago de Compostela. Des d'aleshores, la seva trajectòria docent i de recerca en l'àmbit de la salut visual l'ha portat a ser un dels optometristes amb més prestigi del món. Pioner en l'estudi de  possibles mecanismes de control de la miopia a través del desenfocament perifèric de la llum en la retina, és un expert de referència en aspectes diversos relacionats amb les lents de contacte i amb la superfície ocular, com ara l'ortoqueratologia  o  l'adaptació de lents esclerals o la mesura de l'oxigen que arriba a la còrnia durant l'ús d'una lent de contacte.
 

Després de diplomar-se, José Manuel González-Méijomeva realitzar una estada de recerca a  la University of New SouthWales (Sydney, Austràlia) l'any 1999. Desprès va ingressar a la Universidade do Minho com a professor convidat, on es va doctorar en Ciències l'any 2007.
 
Actualment, José Manuel González-Méijome és professor de la Universidade do Minho,   coordinador científic del Clinicaland Experimental Optometry Research Lab (CEORLab) i director del programa de doctorat en Optometria i Ciències de la Visió, càrrec que compagina, des de l'any 2013, amb el de vicedegà de l'Escola de Ciênciasper a l'àrea pedagògica.
 
Des de l'any 2010 és editor en cap de la revista científica Journal of Optometry del ConsejoGeneral de Colegios de Òpticos Optometristas i membre del comitè editorial de la revista BioMedResearch International.
 
Com a investigador, González-Méijomeés autor o coautor de 130 articles que passen per ser dels mes citats en el seu àmbit,amb un índex H de 26 (índex que avalua en un sol indicador la qualitat i l'impacte de la producció científica). Ha realitzat més de 350 comunicacions, 75 d'elles com a ponent convidat, i és autor de 20 capítols de llibre i editor de tres llibres, l'últim d'ells titulat Superfície Ocular i Lents de Contacte i editat per la Fundació Salut Visual d'Espanya.
 
En el decurs de l'acte inaugural, la FOOT també es lliurarà als estudiants de segon curs del grau d'Òptica i Optometriael llibre de registre dels casos clínics que han realitzat durant el curs passat. La cloenda anirà a càrrec del grup Black is Back, que interpretarà versions de temes de la cantant britànica Amy Winehouse.

 

Participació