Una jornada analitzarà en detall l'església de Santa Maria de Terrassa

“El Priorat de Santa Maria de Terrassa (1112-1596): la renovació després del Bisbat” és el títol de la III Jornada Art i Patrimoni a la Seu d'Ègara

L'Església de Santa Maria, a la Seu d'Ègara de Terrassa.
L'Església de Santa Maria, a la Seu d'Ègara de Terrassa. | Enric Fontvila/Wikimedia Commons
Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 7:32h
La III Jornada Art i Patrimoni a la Seu d'Ègara, que se celebra el dilluns 3 d'octubre, se centrarà en el Priorat de Santa Maria de Terrassa. Després de l'èxit de les dues edicions anteriors, en aquesta s'hi abordaran temes com la transformació arquitectònica de l'antiga Seu episcopal, la fundació del priorat agustinià, les pintures murals i retaules, l'excepcionalitat del cicle pintòric de Tomàs Becket o les restauracions del monument, entre altres àmbits de debat.

En aquest monogràfic participaran experts d'àmbits com l'arqueologia, l'arxivística, la història i experts de l'àmbit acadèmic i la investigació. Un cop finalitzada la jornada, les persones interessades podran gaudir d'una visita comentada a la Seu d'Ègara.

La jornada, organitzada pel Museu de Terrassa i amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Parròquia de Sant Pere, vol donar rellevància a la Seu d'Ègara, que com a peça clau del patrimoni català i universal és candidata a convertir-se en patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.