La lluita contra l'Alzheimer

Conferència del cicle Dijous de Mútua aquest dijous 29 de setembre a MútuaTerrassa

La lluita contra l'alzheimer
La lluita contra l'alzheimer | Mútua Terrassa
Redacció
27 de setembre del 2016
El proper 29 de setembre a les 19h i ampliant la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer, el Dr. Miquel Aguilar Barberà, cap del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa i responsable de la Unitat de Memòria i Atenció a les Demències, ens parlarà sobre "La lluita contra l'Alzheimer", actualitzant els coneixements sobre la mateixa i convidant a participar-hi a totes aquelles persones que se sentin solidàries amb aquest projecte. La conferència es portarà a terme en el marc del cicle de conferències "Dijous de Mútua" i tindrà lloc, com ja és habitual, a l'Edifici docent de MútuaTerrassa.
 
Durant la conferència el Dr. Aguilar farà un petit recorregut sobre la història de la malaltia i del seu diagnòstic i tractament per arribar finalment als darrers avenços en aquestes dues àrees, ja que tal i com destaca el doctor "ha estat en els darrers 5 anys que el canvi ha estat molt prometedor". Els participants també coneixeran els principals reptes de futur que presenta aquesta patologia per als professionals.
 
El Dr. Aguilar explicarà com avui la diagnosi precoç de la malaltia passa per escoltar a malalts i familiars i es complementa d'una forma crucial amb estudis neuropsicològics, anàlisis específics, estudis diagnòstics i funcionals, entre d'altres. La conferència també ens parlarà dels tractaments disponibles avui en dia i de com la prevenció primària i secundària és clau i consisteix en la correcció dels factors de risc vascular, una dieta mediterrània, no fumar, exercici físic i mental, tenir un projecte de vida i una vida social activa. Els tractaments, tal com s'explicarà en el decurs de la conferència, s'han de complementar amb suplements dietètics i amb medicació específica.
 
La conferència també abordarà les teràpies no farmacològiques d'estimulació cognitiva i donarà alguns exemples d'accions que es duen a terme a Terrassa. Per últim, el Dr. Aguilar parlarà del programa EARLY que s'ha posat en marxa aquest 2016 a nivell internacional, inclosa la nostra ciutat. EARLY és un estudi de detecció precoç del risc de tenir i desenvolupar Alzheimer.

Dijous de Mútua neix amb la idea de divulgar temes mèdics d'actualitat i d'informar d'una manera entenedora sobre tot allò que preocupa a la societat.

Les conferències són de caràcter gratuït i no requereixen confirmació prèvia.