Recullen diners per substituir la furgoneta cremada del líder de la CGT

A través d'un projecte de crowdfunding a Verkami ja s'han superat els 6.000 euros en un sol dia, tot i que l'objectiu era aconseguir-ne 4.000

Estat exterior del cotxe del secretari general de la CGT Catalunya.
Estat exterior del cotxe del secretari general de la CGT Catalunya. | CGT
La Torre
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:45h
Un grup de persones "de diversos espais i àmbits de militància", segons ells mateixos es defineixen, han iniciat un projecte de crowdfunding per a substituir la furgoneta cremada del secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot. L'incendi va tenir lloc al carrer de Montserrat de Terrassa aquest cap de setmana. "No volem quedar-nos de braços creuats davant el que considerem un nou intent de coacció vers la militància social i sindical", diuen els impulsors.

El projecte de micromecenatge a la plataforma Verkami ha estat un èxit en les primeres 24 hores a la xarxa. Ja s'han superat els 6.000 euros gràcies a més de 200 mecenes, que han aportat diferents quantitats entre els 10 i els 500 euros.

Ermengol Gassiot, a més de ser el secretari general de la CGT de Catalunya, està imputat en el cas "27 i més". Segons els impulsors de la iniciativa solidària, "suposem que per tot això, la passada nit del 18 de setembre, el seu cotxe va aparèixer calcinat als carrers de Terrassa. I suposem que per tot això, hi ha qui té ganes de fer recular l'Ermen i a totes les persones que, com ell, no tenen por, ni vergonya i caminen amb el cap ben alt i amb tota la determinació en defensa dels drets de les més febles".

La iniciativa tenia un objectiu inicial de recaptar 4.000 euros en un màxim de quaranta dies, quantitat que s'ha superat amb escreix en el primer dia en marxa. Amb una part d'aquests diners compraran una furgoneta per substituir la que es va cremar i va quedar totalment destruïda, però es destinaran també a "reforçar la resta de campanyes contra la repressió per lluitar pels nostres drets laborals i socials", segons explica la iniciativa a Verkami. L'excedent, per tant, es destinarà a una campanya comuna pel cas "Som 27 i més".
Sobre les recompenses

La recompensa per als mecenes d'aquesta campanya de crowdfunding serà "el plaer de la solidaritat i de demostrar a aquells que no volen que lluitem que nosaltres no ens aturarem per moltes amenaces que patim". Alhora, asseguren que se celebrarà una Jornada poètico-musical "per celebrar la nostra alegria revolucionària"