Les emissions d'antenes a Vacarisses estan per sota dels màxims permessos

A Can Serra s'han mesurat els camps elèctrics més importants, tot i que per sota dels límits legals

La Torre
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:33h
Les emissions de les antenes situades a Vacarisses estan per sota dels límits legals, segons ha anunciat l'Ajuntament de Vacarisses. A finals de juny, la Regidoria de Medi Ambient va mesurar les emissions de diverses antenes, unes ubicades als dipòsits d'aigua situats més amunt de la plaça de la Creu, al nucli urbà, i les altres, al dipòsit d'aigua de Can Serra.

En el cas del nucli urbà, el camp elèctric mesurat és força baix. A més, les instal·lacions són senzilles i les antenes estan situades a una cota més alta respecte a les primeres cases. L'informe sols destaca les emissions de telefonia digital terrestre i pics baixos d'emissions de ràdio FM i una antena llunyana de GSM (sistema global per a les telecomunicacions mòbils). Tanmateix, totes les mesures estan força per sota dels valors permesos.

En canvi, a Can Serra s'han mesurat camps elèctrics més importants, corresponents a emissions de telefonia, de nou per sota dels valors permesos. L'afectació a les zones urbanitzades és similar a la del nucli urbà per la diferència d'alçades entre els emissors i els habitatges. L'excepció és el carrer de l'Alt Urgell, a una alçada més semblant. Tot i això, aquesta zona no té enfocat cap emissor, quedant descentrada de les antenes més properes.

Per tant, es conclou que totes les mesures efectuades a Vacarisses estan per sota dels nivells de referència que marca el Reial decret 1066/2001 de l'Estat, pel qual s'aprova el Reglament que estableix les condicions de protecció del domini públic radioelèctric, restriccions a les emissions radioelèctriques i mesures de protecció sanitària davant emissions radioelèctriques.