Álvaro Granados, Agustí Pericas i Oriol Rodríguez han format part de l'equip espanyol dirigit per Svilen Piralkov

Granados, Rodríguez i Pericas, després de guanyar el bronze.
Granados, Rodríguez i Pericas, després de guanyar el bronze. | CN Terrassa
20 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:11h

Granados, Rodríguez i Pericas, després de guanyar el bronze. Foto: CN Terrassa

La selecció espanyola de waterpolo, amb els jugadors del CN Terrassa Álvaro Granados, Agustí Pericas i Oriol Rodríguez entre els convocats, va penjar-se diumenge la medalla de bronze en el Campionat d’Europa Júnior Masculí que s’ha celebrat a Alphen (Holanda). El combinat dirigit per Svilen Piralkov va derrotar amb claredat Rússia (12-6) en el matx pel tercer i quart lloc després d’un tercer quart demolidor.

Espanya va oblidar-se ben aviat de la decepció de les semis davant d’Itàlia i es va posar a treballar de valent pel premi que hi havia en joc, una medalla europea. El primer quart va esdevenir un estira-i-arronsa que va resoldre’s amb un avantatge mínim pels de Piralkov (3-2). En el segon període, la selecció estatal va ampliar la diferència. Guillem Garcia va anotar el 4 a 2, renda que Espanya va conservar fins al descans. Álvaro Granados, per partida doble, va contrarestar les dianes de Kharkov (6-4). L’egarenc, amb cinc gols, va ser el màxim golejador del partit.

A la represa, el combinat estatal va passar per sobre dels russos i va posar la directa cap a la medalla de bronze amb un parcial de 6 a 1. David Carrasco va anotar el 7 a 4, que va ser replicat de seguida per Merkulov. Rússia, però, va haver de baixar els braços davant de l’eficàcia ofensiva del conjunt de Piralkov. Bustos i Tahull i Granados, amb dues dianes cadascun, enfilaven l’electrònic fins al 12 a 5. Amb el partit sentenciat, el darrer quart va convertir-se en un tràmit que va registrar un únic gol, a càrrec de Kharhov.

Fora de la final per penals

Espanya havia quedat fora de la final dissabte després de perdre contra Itàlia en semis a la tanda de penals en un desenllaç cruel (12-10).

El partit, intensíssim tal com es preveia, va finalitzar en empat a set. La tensió va evidenciar-se en un primer quart de molt poca anotació. Cannella va marcar als dos minuts de joc, mentre que Oriol Rodríguez va replicar per part espanyola. Itàlia va establir una primera diferència en un segon període en què els de Piralkov no van trobar solucions ofensives. Cannella i Manzi van situar un inquietant 3 a 1 al descans.

A la represa, Espanya va reduir el marge. Bustos va marcar el 3 a 2, poc abans que Cannella tornés a col·locar Itàlia amb dues dianes de renda. Mitjan tercer període, Borja Fenoy va anotar el 4 a 3 amb què va acabar el quart. En els darrers vuit minuts, i tot i l’emoció i la incertesa, el ritme anotador va augmentar. El partit va esdevenir un estira-i-arronsa apassionant. Granados va empatar a quatre. Cannella va respondre pels italians. A poc menys de sis minuts per al final, Fenoy va restablir l’empat. La dinàmica va repetir-se de nou, fins que Agustí Pericas, a vint-i-un segons de la botzina, va marcar l’empat a set definitiu que va conduir la semifinal a la tanda de penals, que va decantar-se del costat italià per 5 gols a 3.