Arrenca a Terrassa el procés participatiu sobre la reforma horària a Catalunya

Aquest dimarts la ciutat acull les primeres sessions programades per la Generalitat per promoure el debat sobre els eixos de la reforma

La Torre
19 de setembre del 2016
Actualitzat el 20 de setembre a les 16:20h
El procés participatiu per implantar la Reforma Horària que el Govern català vol dur a terme al llarg de 2017 arrenca demà dimarts, 20 de setembre, a Terrassa. El Casal de la Gent Gran Ca n’Aurell (c/ de Nicolau Talló, 191) acollirà les primeres sessions del total de 24 programades a 12 municipis catalans. La primera, a les 18 h, serà una conferència sobre la reforma horària i la participació ciutadana a càrrec del diputat al Parlament i impulsor de la reforma, Fabián Mohedano. La segona tindrà lloc el dia 27, de 16.30 a 20 h, i serà l’espai on es debatrà sobre els eixos de la reforma. 

El procés impulsat per la Generalitat, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert i juntament amb la Iniciativa per a la Reforma Horària, té per objectiu donar a la ciutadania l’oportunitat d’expressar la seva opinió sobre com implementar els canvis que comporta la reforma horària en el funcionament ordinari de la societat. Les sessions serviran per debatre els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària al conjunt de la societat catalana.

Terrassa, ciutat capdavantera

El Govern municipal valora molt positivament que la Generalitat comenci el procés participatiu a Terrassa, ciutat capdavantera en la promoció i implantació de polítiques relacionades amb els usos del temps i la reforma horària. Des de 2008 i fins a l’actualitat, l’Ajuntament ha impulsat diferents actuacions en aquest sentit. Una de les més rellevants va ser al 2014, en ser un dels primers municipis a adherir-se a la Iniciativa per a la Reforma Horària, que es va posar en marxa a finals de 2013 sota el lema “Ara és l’hora”. 

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament està elaborant un seguit d’accions i activitats a desenvolupar a partir d’aquesta tardor, encaminades a la promoció i difusió de la reforma horària, i continuarà donant suport a les iniciatives que facin possible fer la transició cap a aquesta reforma i interactuar amb els diferents agents implicats a la ciutat per a potenciar-ne el debat.

La reforma horària vol fer efectiu un canvi dels usos del temps envers un model més racional i concordant, tant amb els estàndards europeus com amb la cronobiologia de les persones. A més de Terrassa, les sessions presencials tindran lloc a Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues. 
 

Mapa amb les sessions participatives que tindran lloc a Catalunya Foto: Gencat