Castellbisbal celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Entre les activitats organitzades, destaquen "Mou-te en bici o patinet", el Dia sense cotxes i la "Batnight", una nit per descobrir els ratpenats i el seu entorn

La Torre
17 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:15h
Des de divendres 17, i fins al dia 23 de setembre, Castellbisbal acollirà diverses activitats per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es tracta d’una commemoració europea que té per objectiu fomentar hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric.
 
En aquesta ocasió, la Regidoria de Medi Ambient vol incidir en la població infantil i juvenil i és per això que proposa que el dimecres, 21 de setembre, sigui una jornada on tothom que pugui faci servir la bici o el patinet per anar a l’escola i a l’institut. Per potenciar aquesta activitat, l’Ajuntament sortejarà cinc equipaments per a bicicletes (compostos per llums LED, bidons d’aigua i cadenats) entre tots els alumnes que pengin la seva foto anant en bici o patinet al Facebook del Departament de Medi Ambient.
 
També per fomentar l’ús de la bicicleta, del 16 al 23 de setembre es lliurarà un obsequi a tots els usuaris del servei gratuït de lloguer de bicicletesdel Punt Verd i la botiga Guiabike (c. Orient, 3) realitzarà inspeccions tècniques gratuïtes de bicicletes.
 
Dia sense cotxes

El dijous 22 de setembre, se celebrarà el Dia sense cotxes. Des de les deu del matí fins a les vuit del vespre, es restringirà el pas de vehicles per les principals vies del nucli urbà. Durant la tarda, aquests carrers s’ompliran de tallers, jocs i activitats diverses adreçades a un públic familiar.
 
Batnight

Una de les novetats d’enguany es viurà el divendres, 23 de setembre: la Batnight servirà perquè tothom pugui conèixer els ratpenats. En concret, es farà una xerrada, un taller de construcció de refugis de fusta i una passejada nocturna pels voltants del nucli urbà amb la qual es podrà descobrir on i com viuen aquests animals.