El monument a la Bicicleta de Terrassa s'inaugurarà aquest divendres

Ha estat finançat per subscripció popular i se situarà en la rotonda entre el passeig de les Lletres i el passeig del Vint-i-dos de juliol

per La Torre , 15 de setembre de 2016 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge virtual de com quedarà el monument a la Bicicleta. Foto: BiTer
 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol; i de membres de la Corporació Local; participarà en l'acte d'inauguració de l'escultura La Bicicleta, obra de l'escultor Joan Martínez Maldonado, que s'instal·larà a la rotonda de la plaça de la Bicicleta. A l'acte, organitzat per l'Ajuntament de Terrassa, també hi participarà el president de l'Associació BiciTerrassa Club (BiTer), José Miguel Moreno. La inauguració serà a les sis de la tarda.


L'Associació BiciTerrassa Club (BiTer) ha impulsat una subscripció popular on han participat més de 600 persones i entitats que han aportat el finançament del monument com a homenatge a aquest vehicle amb més de 150 anys d'història. El pressupost ha estat de 6.000 euros.

El monument recordarà un bicicleta d'època, amb la roda davantera més gran que la posterior. Encaixarà, així, amb l'estil modernista de bona part de la ciutat de Terrassa. L'escultura farà 8,15 metres d'alçada i una amplada màxima de 2,65 metres. Està fabricada en acer amb acabat en òxid natural. L'escultura és obra de l'artista Joan Ramon Martínez Maldonado.

 

Participació