El Museu de Terrassa ofereix més de 50 activitats per al curs 2016-2017

Hi ha visites, itineraris i tallers dissenyats especialment per al públic escolar

La Torre
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:39h
La Casa Alegre, al carrer de la Font Vella.
La Casa Alegre, al carrer de la Font Vella. | ND
El Museu de Terrassa presenta, com cada any, la Guia d'activitats didàctiques per al curs 2016-2017, un programa orientat especialment al públic escolar, però que també està obert a tots els perfils de públic interessat en conèixer el patrimoni històric i artístic de la ciutat. En total, aquest curs s'ofereixen 55 activitats dividides en visites, itineraris, tallers i activitats en llengua estrangera, amb la incorporació de sis novetats respecte a la programació del curs passat.

Les propostes adreçades a l'alumnat d'educació infantil es presenten sota el títol "La mainada al Museu". Per identificar-les més fàcilment es fa servir una il·lustració de la Torre del Palau creada per Karen Vico. Mentre que les activitats adreçades exclusivament a l'alumnat dels cicles mitjà i superior d'educació primària i cicles inicials d'educació secundària s'engloben en l'apartat "Món Museu", i estan marcades amb una icona específica. 

Les novetats que presenta la Guia d'activitats per a aquest nou curs són: 

Valentí, cara de pi
Adreçada a infants d'Educació infantil. L'activitat es basa en un joc de recerca de diferents elements de la col·lecció del Museu i està basada en el conte del mateix nom de l'escriptor David Paloma, il·lustrat per l'Anna Clariana. 

Contes de princeses
Activitat de "La mainada al Museu" per a educació infantil i cicle inicial d'educació primària. Tradicionalment les històries de prínceps i princeses acaben amb la frase "... i van ser feliços i van menjar anissos", però no sempre és així. L'activitat està basada en el conte "M'han donat carbasses" de l'escriptor Jordi Palet, il·lustrat per l'Ester Llorens. 

Una de romans
Adreçada a infants d'educació infantil. La Grània Anthusa explica com fa molt i molts anys, en un llogaret de l'istme de Sant Pere, hi havia un assentament romà. 

Històries del Centre
Activitat adreçada a educació secundària, batxillerat, cicles formatius, educació d'adults i públic en general. La visita proposa un recorregut que convida a passejar pel centre de Terrassa i conèixer històries, curiositats, anècdotes, carrers, edificis, racons, personatges, etc. Amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del Centre de Terrassa i amb el suport de l'Arxiu Administratiu de Terrassa. 

Per quedar-se d'una peça!
Activitat del "Món Museu" per a alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària i cicle inicials d'educació secundària. La visita permet descobrir la societat terrassenca de l'època de la revolució industrial (relacions entre les classes socials, la vida a la fàbrica, etc.) però a més, pretén treballar locucions, frases fetes, dites, refranys, cançons, etc., relacionades amb el món del tèxtil. El recorregut s'inicia a la Casa Alegre de Sagrera i finalitza a l'antiga Quadra de la Fàbrica Izard (actual Sala Muncunill). Amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del Centre de Terrassa i amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa – Arts Visuals. 

Torre del Palau in English
Adreçada a educació primària i secundària i al públic en general. Introducció a l'arquitectura i evolució històrica de la Torre del Palau. Aquesta activitat fa que augmenti la proposta de visites en llengua estrangera. 

Durant el passat curs escolar, la Guia d'activitats didàctiques de Museu de Terrassa va oferir un total de 453 sessions, que van comptar amb la participació de 12.661 persones. 
 

Més informació de l'oferta educativa del Museu de Terrassa