Les sis anècdotes de l'ofrena floral a Terrassa

Una bandera republicana espanyola, esportistes olímpics o una samarreta de l'Alabès van cridar l'atenció a la plaça de l'Onze de Setembre

La Torre
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:58h
L'home amb la samarreta de l'Alabès, a l'esquerra.
L'home amb la samarreta de l'Alabès, a l'esquerra. | Albert Prieto
La plaça de l'Onze de Setembre de Terrassa va acollir aquest diumenge la tradicional ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La jornada va deixar diverses anècdotes.

Els nens, protagonistes
El Terrassa FC va ser una de les entitats més aplaudides a l'ofrena floral. El club va optar per cedir el protagonisme a dos nens vestits amb la roba de l'equip, acompanyats del president i directius del club. També l'Escola de Futbol Bonaire va estar representada per tres jugadores de la secció femenina.

Dos olímpics
Dos esportistes olímpics van representar el CN Terrassa a la Diada. Es tracta del nedador Albert Puig i el waterpolista Ricard Alarcón, que fa poques setmanes es trobaven competint als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Una bandera tricolor
Entre un bon grapat de Senyeres i estelades, va destacar la presència a l'acte institucional d'una bandera republicana espanyola, la tricolor. Era portada per un membre de la comitiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa.

La samarreta de l'Alabès
"Les rotacions". Va ser la broma enmig de la solemnitat de l'acte: un representant de l'ONCE a Terrassa vestia una samarreta de l'Alabès, equip que la nit anterior havia sorprès derrotant el Barça al Camp Nou.

Fotos amb l'alcalde
Molts ciutadans van aprofitar l'ocasió i la proximitat de l'alcalde per immortalitzar el moment. Jordi Ballart va atendre les diverses persones que van demanar-li fer-se una foto amb ell en finalitzar l'acte.

ERC i Òmnium, matiners
Les ofrenes florals d'Esquerra Republicana de Catalunya i Òmnium Cultural es van avançar a l'acte institucional, que començava a la una del migdia. Les dues entitats van apostar per fer l'ofrena abans i tenir més temps de desplaçar-se a la mobilització de Barcelona.