El Museu de Terrassa ensenya els seus tresors ocults aquest cap de setmana

Visites guiades, mostres d'objectes de l'època barroca i neoclàssica i jornades de portes obertes, entre les opcions per les Jornades Europees del Patrimoni

La Torre
14 de setembre del 2016
El Castell Cartoixa serà un dels espais que es podran visitar gratuïtament
El Castell Cartoixa serà un dels espais que es podran visitar gratuïtament | Cristina Moraguez

Castell Cartoixa, en l'accés pel Parc de Vallparadís Foto: Cristina Moraguez


Aquest cap de setmana se celebren les Jornades europees de Patrimoni a Catalunya. Els municipis catalans mostraran el seu patrimoni a través de diverses activitats gratuïtes. A Terrassa, el Museu de Terrassa organitza diverses propostes a les diferents seus i edificis que gestiona a la ciutat. 

Una de les més innovadores serà una visita guiada a la Casa Alegre de Sagrera dirigida a nens d'entre 7 i 12 anys, anomenada 'Món Museu'. Aquesta ruta descobrirà com era la societat terrassenca de l'època de la revolució industrial, a més d'ensenyar locucions, frases fetes, dites i refranys del món tèxtil. El recorregut comença a la Casa Alegre de Sagrera, model d'habitatge burgès industrial d'època modernista, i acaba a l'antiga Quadra de la Fàbrica Izard, l'actual Sala Muncunill.

Una altra de les activitats és la mostra 'Els objectes ocults dels museus', organitzada en coordinació amb el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, que ensenyarà algunes peces inèdites i fabuloses que no s'han exposat mai o gairebé mai i que es conserven als magatzems. La visita se centrarà en la forma de vida del Barroc i el Neoclassicisme, i en els canvis socials de l'època, a partir d'objectes quotidians i artístics com una vaixella popular, roba original, un pot de farmàcia, una moneda o un ventall de seda pintada, entre d'altres. 

Les dues activitats seran diumenge 18 a partir de les 11 del matí i són gratuïtes, tot i que cal inscriure-s'hi abans al correu museudeterrassa@terrassa.cat o al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

A més, la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu d'Ègara obriran les seves portes al públic. La casa del carrer Font Vella obre divendres i dissabte de deu a una del migdia i de quatre a vuit de la tarda, i diumenge al matí, d'11 a dues del migdia. Pel que fa tant al Castell Cartoixa com a les Esglésies de Sant Pere, obriran divendres i dissabte de 10 a quarts de dues i de 4 a 7, i diumenge, també, d'onze a dues.