Com serà el Monument a la Bicicleta de Terrassa?

Superarà els vuit metres d'alçada i estarà fabricat en acer

per La Torre , 10 de setembre de 2016 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La rotonda que uneix el passeig del Vint-i-dos de Juliol amb el passeig de les Lletres, la carretera de Rellinars i el carrer del Pla de l'Ametllera porta des del 28 de març de 2015 el nom de plaça de la Bicicleta. I molt aviat tindrà un monument per homenatjar aquest vehicle tan popular, que ja està finançat pràcticament en la seva totalitat gràcies al micromecenatge. És una iniciativa de l'Associació BiciTerrassa Club (BiTer).

El monument recordarà un bicicleta d'època, amb la roda davantera més gran que la posterior. Encaixarà, així, amb l'estil modernista de bona part de la ciutat de Terrassa. L'escultura farà 8,15 metres d'alçada i una amplada màxima de 2,65 metres. Està fabricada en acer amb acabat en òxid natural. L'escultura és obra de l'artista Joan Ramon Martínez Maldonado.


Actualment l'escultura ja està construïda i només falta instal·lar-la. A la rotonda ja s'ha preparat la base per a col·locar el monument.
 

Imatge virtual de com quedarà el Monument a la Bicicleta de Terrassa. Foto: BiTer

 

Participació